nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

kruidige geitenkaasbollen

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst, pasen, weekend | |
Bij de borrel mogen deze bollen niet ontbreken. Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect!
voorbereiding20 minuten
kooktijd5 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 350 g verse geitenkaas op kamertemperatuur
  • 20 zwarte olijven* gedroogd, pit verwijderd, fijngehakt
  • 1 el bio sinaasappel rasp van de sinaasappelschil
  • 2 el platte peterselie fijngehakt
  • 2 el pistachenootjes fijngehakt
  • 2 el za’tar**
  • 3 el boerenjongens pot, slijterij***, goed uitgelekt, vocht eruit gedrukt, grofgehakt
  • 1 kletsenbrood in dunne plakjes, voor erbij

instructies

  • voorbereiden (kan ½ dag van tevoren)
  • Verbrokkel en kneed de kaas**** en verdeel in 3 gelijke ronde bollen. Roer op een bord de olijf, sinaasappelrasp en peterselie door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor.
  • Roer op een ander bord de pistachenootjes en za’tar door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor. Rol de laatste geitenkaasbol door de boerenjongens. Bewaar de geitenkaasbollen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • bereiden (begin 1 uur van tevoren)
  • Neem de kaas 1 uur van tevoren uit de koelkast (vóór het diner bijv.). Leg iedere bol op een mooi klein bordje met een mesje en serveer met het kletsenbrood erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tip van testkok Egdie: Gewone olijven (zonder pit) kun je 11/2 uur drogen in een oven op 125°C.
** Za’tar is te koop bij Middenoosterse winkels. Of maak het zelf: roer 3 el fijngehakte verse oregano en tijmblaadjes met 2 el geroosterde sesamzaadjes en 1 el citroenrasp door elkaar.
*** Variatietip: je kunt de geitenkaas ook door grof gehakte rozijnen rollen en de kaas daarna besprenkelen met een mirabelle eau de Vie of port.
**** Tip van testkok Egdie: als je geitenkaas te droog is om te kneden, meng er dan een beetje olie door.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Wijntips: Ellen Dekkers. Productie: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
geitenkaasbollen
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!