nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

koolraapsoep met miso en roggebroodkruim

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
De miso geeft een heerlijke umamismaak aan deze supersnelle koolraapsoep, die ook nog eens vegan is.
En de restjes koolraap? Die gaan in deze gratin met pastinaak en salie.
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 cm gember, geraspt
  • 800 g koolraapblokjes, uit de koeling
  • 100 g misopasta, 6 zakjes à 18 g
  • 2 sneetjes donker roggebrood
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el (zwart) sesamzaad
  • 2 tl (geroosterde) sesamolie
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 ui
  • 2 el olie

instructies

  • Snijd de ui fijn. Verhit in een soeppan de olie. Bak hierin de ui en gember 1 min. Schep de koolraapblokjes erdoor en bak nog 2 min. Voeg de misopasta en 1 l water toe, breng aan de kook en kook de koolraap gaar in 10-12 min.
  • Verkruimel intussen het roggebrood. Rooster het roggebroodkruim in een droge koekenpan krokant en schud op een bord.
  • Pureer de soep grof met de staafmixer*. Schep de soep in 4 kommen en strooi wat broodkruim in de soep. Maak de soep af met wat chilivlokken, het sesamzaad, de sesamolie en muntblaadjes. Serveer de rest van het roggebroodkruim apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 215kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
*Voeg wanneer je de soep liever helemaal glad hebt, wat extra water toe. Door het pureren krijgt de soep een extra romige smaak doordat de koolraap dan meer bindt.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Koolraapsoep met miso

Vijf extra receptideeën