delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

aantal | lunchgerecht, voorgerecht | weekend | |
Soep geef je met knolselderij een extra diepe dimensie. Proef Kirstens knolselderijsoep met gedroogde paddenstoelen en tijm maar.
kooktijd45 minuten
Oven5 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 85 g boter
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 400 g uiten fijngesneden
  • 2 l gevogelte of groente bouillon tablet
  • 2 el tijmblaadjes vers
  • 700 g knolselderij geschild, in blokjes
  • 20 g paddenstoelen* gedroogd

instructies

  • Verwarm de roomboter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en uien zachtjes 15-20 min. zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 min. zachtjes koken.
  • Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
  • Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in 5 min. extra droog worden. Laat afkoelen en maal in de kleinste kom van je keukenmachine zo fijn mogelijk. Of wrijf het in de vijzel fijn.
  • Pureer de knolselderijsoep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng evt. nog verder op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderijsoep in kommen en strooi er wat paddenstoelenpoeder over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Gedroogde paddenstoelen zijn te koop bij supermarkten, natuurwinkels, delicatessenzaken en soms op de markt. Je kunt kiezen voor gemengde paddenstoelen of voor één soort, bijv. eekhoorntjesbrood.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
knolselderijsoep-delicious