nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

klassieke aardappelpuree

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, familietijd | hollands |
Met klassieke puree valt flink te variëren en dat doen we graag in het stampseizoen. Maak aardappelpuree met zoete pompoen en pesto of met mosterdzaad en spinazie.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg iets kruimig aardappels bijv. désirée, geschild en in stukken
  • 40 g boter in stukjes
  • 125 ml melk verwarmd
  • witte peper naar smaak
  • extra: boter voor serveren

instructies

  • Doe de aardappels in een pan en voeg zoveel koud water toe dat ze onderstaan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ± 25 min. gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels in 2-3 min. droogstomen. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de boter en melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg er voor het serveren nog een stukje boter op.
  • Bereiden ± 30 min.

pompoen & pesto

  • Maak de klassieke aardappelpuree, maar dan met 500 g aardappels en 60 ml melk. Schep er ± 500 g gestoomde, gepureerde pompoen door. Laat de extra boter weg en garneer met 2 el verse basilicumpesto.

mosterdzaad & spinazie

  • Maak de klassieke aardappelpuree. Schep er ± 1 el grove mosterd en een handvol jonge spinazieblaadjes door.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kerrie Ray
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aardappelpuree - delicious

Vijf extra receptideeën