nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kip stroganoff met koolsalade

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Janneke liet zich hierdoor inspireren en maakte deze kipschnitzel met koolsalade.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • ¼ witte kool ± 300 g, in reepjes
  • 150 g worteljulienne koelvers
  • 1 witlof stronkje, in reepjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 volle el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 peterselie takje, fijngesneden
  • 4 enkele kipfilets klein
  • 3 el bloem
  • 75 g panko Japans broodkruim
  • 1 ei
  • 300 g witte rijst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tomatenpuree blikje à 70 g
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 50 ml witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • evt. 1 mespunt suiker

instructies

  • Maak eerst de salade: meng de kool met de wortel, witlof, ui en de helft van de paprika. Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt en peterselie. Schep de dressing door de koolsalade en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de 4 kipfilets tussen stevig plasticfolie of in een grote plastic zak en sla ze met een vleeshamer of deegroller tot platte schnitzels. Dep ze droog met keukenpapier. Strooi de bloem en de panko elk op een apart bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg voor een mooi gesloten korst.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de schnitzels in 3-4 min. per kant goud- bruin, gaar en krokant. Verhit in een sauspan de laatste eetlepel olie. Bak de rest van de paprika 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Bestrooi met het paprika- poeder. Schenk de wijn en slagroom erbij en roer tot een gladde, gebonden saus. Breng de kipschnitzel op smaak met zout en peper en evt. wat suiker.
  • Leg de kipschnitzel op 4 borden. Schep er de stroganoffsaus over. Serveer de kipschnitzel met de rijst en de gemengde salade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën