nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | lactosevrij
Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van onze favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.

Probeer ook eens deze
kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.
voorbereiding20 minuten
kooktijd15 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 500 g kabeljauwhaasfilet*
  • 150 g groene en/of zwarte olijven
  • 2 takjes dragon
  • 2 tl venkelzaad
  • 250 g volkoren couscous
  • 2 el ras el hanout by Jonnie Boer Euroma
  • 500 g tomaten
  • 1 bos dille
  • voorraad
  • 1 teen knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°Leg de kabeljauwhaas in een ingevette ovenschaal. Kneus de olijven licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Snijd de blaadjes dragon fijn.
  • Rasp de knoflook boven de olijven. Voeg het venkelzaad, 1 el olijfolie en de dragon toe. Verdeel het olijvenmengsel met de olie over de vis. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Rooster de vis in de voorverwarmde oven net gaar in 10-15 min. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schep de ras el hanout door de couscous. Schenk er 425 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de dille fijn.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaatstukjes met 3 el olijfolie, de dille en zout naar smaak erdoor. Serveer de kabeljauwhaas met de kruidige dilletomatencouscous.
Voedingswaarde:
calorieën: 661kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
* Kies kabeljauw die verantwoord is gevangen of kijk op goedevis.nl voor een duurzaam alternatief.
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Kabeljauwhaas-met-gecrushte-olijven-delicious

Vijf extra receptideeën