nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanse soufflé pannenkoekjes

aantal 6 | ontbijt | weekend | japans |
Soufflé pannenkoekjes: een kruising tussen een pannenkoek en soufflé. Het geheim? Meng flink wat geklopte eiwitten door je pannenkoekbeslag, zo worden ze lekker dik en súper fluffy.
Probeer ook deze powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen.
voorbereiding20 minuten

ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • 30 g bloem*
  • ¼ tl bakpoeder
  • 15 ml melk*
  • ¼ tl vanille-extract
  • 2 eieren M, gesplitst
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • boter en ahornsiroop of jam voor erbij
  • ook nodig evt: ronde bakringen / koekuitstekers van ± 9 cm, spuitzak

instructies

  • Vet voor hogere pannenkoeken de bakringen in met de olie en bekleed de binnenkant met bakpapier. Doe wat olie op een keukenpapiertje en vet een grote antiaanbakpan in met een beetje olie.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, de melk, het vanille-extract, de eidooiers en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Klop in een vetvrije kom met vetvrije kloppers de eiwitten tot zachte pieken. Doe er al kloppend beetje bij beetje de suiker bij en blijf kloppen tot heel stijve pieken.
  • Schep het bloemmengsel bij het eiwit en spatel voorzichtig door. Schep het mengsel in een spuitzak. Je hebt geen mondje nodig, de opening moet ± 2 cm breed zijn.
  • Verwarm de pan voor op laag vuur. Spuit hoopjes deeg in de pan of spuit de bakringen tot ca. 2/3 vol met het beslag. Schep een 1-2 el water langs de rand in de pan (weg van de pannenkoekeen sluit af met de deksel. Bak/stoom de pannenkoekjes ± 6 min. of tot de bovenkant stevig is en niet aan je vingers blijft plakken. Open de pan zo min mogelijk tussendoor, anders zakken je pannenkoeken in. Draai voorzichtig met een spatel de pannenkoeken (als je een bakring gebruikt zal die nu loskomen. Voeg weer een beetje water toe en bak/stoom de pannenkoeken in nog ± 4 min. aan de andere kant lichtbruin en helemaal gaar. Hij zal na het bakken wel iets inzakken. Verwijder het bakpapier als je dat gebruikt hebt en serveer direct met bijvoorbeeld een klontje boter en ahornsiroop of jam.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Gebruik 10 g extra bloem en 5 ml extra bloem voor iets stabielere pannenkoeken. Schep eerst wat geklopt eiwit door het beslag om het wat soepelere te maken voordat je het door de rest van het eiwit spatelt
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën