Groene kruidige polenta met rozemarijn & salie

polenta maken


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | kerst, weekend | spaans |
Groente en kruiden geven je gerecht net dat beetje extra. Het ziet er vaak ook nog eens mooi uit en je gerecht smaakt nog lekkerder. Zo ook bij deze polenta met daarin een kruidenolie van rozemarijn en salie.
kooktijd45 minutes

ingrediënten

  • 350 g polenta grof
  • 1 l melk volle
  • 750 ml water
  • kruidenolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 takje lavas
  • 3 takjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie extra virgine
  • zout naar smaak

instructies

  • (1 dag van tevoren) Pluk voor de kruidenolie de blaadjes van de steeltjes en pureer ze met de knoflook en olijfolie en wat zout tot gladde groene olie.
  • (2 uur van tevoren) Kook de polenta met de melk, 750 ml water en wat zout onder voortdurend roeren in 30-40 min. gaar. Breng op smaak met zout. Roer flink wat van de kruidenolie door de romige polenta en breng evt. verder op smaak met zout.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt ook snelkookpolenta nemen, maar de smaak daarvan is minder vol. Houd dan de aanwijzingen op het pak van de polenta aan.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


polenta maken