nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

gevulde meiknolletjes met parmezaan en laurier

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, kerst | mediterraans |
Vul deze meiknolletjes met een mengsel van karnemelk en kruiden. Zo zijn ze lekker zacht, lichtzuur en kruidig van smaak.
voorbereiding35 minuten
Grill20 minuten

ingrediënten

  • 125 ml karnemelk
  • nootmuskaat vers, geraspt
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 meiknolletjes* flinke
  • 75 g parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
  • ook nodig: stoommand stoominzet voor pan, stoomapparaat of stoomoven

instructies

  • stap 1 (1 dag van tevoren) Meng in een kom de karnemelk met een flinke snuf nootmuskaat, de laurier, knoflook, wat zout en peper en laat staan. Stoom de meiknolletjes in een stoompan of -mandje in 20-25 min. gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd de kapjes eraf. Hol met een dessertlepel of grapefruitmesje de meiknolletjes voorzichtig uit, zorg dat ze heel en stevig blijven. Pureer het vruchtvlees met de karnemelk, verwijder de laurier en breng verder op smaak met 50 g geraspte parmezaan en zout en zwarte peper.
  • stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Verwarm de ovengrill voor. Vul de uitgeholde meiknolletjes met het mengsel, zet ze in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de parmezaan en bedruppel met nog wat olijfolie. Bak ze goudbruin in 10-15 min. onder de grill.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Meiknolletjes koop je bij mediterrane supers, op de markt of bestel ze bij de groentewinkel.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën