gepofte bietjes, rode ui en walnoten

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hapje | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Bietjes en rode uien worden heerlijk zoet als je ze zacht poft in de oven. Het aardse gaat samen met kappertjes, crème fraîche en waterkers… en een glaasje rode wijn!
Nog zeven verrassende gerechten met bietjes.
voorbereiding30 minutes
kooktijd1 hour 30 minutes
afkoelen15 minutes
totale tijd2 hours 15 minutes

ingrediënten

  • 3 middelgrote bieten, ongeschild
  • ½ bol knoflook, ongepeld en overdwars doorgesneden
  • 2 rode uien, ongepeld
  • 1 el milde olijfolie, om in te bakken
  • 3 el walnootolie
  • 2 el milde appelciderazijn
  • 2 el kappertjes, grof gehakt
  • blaadjes van 2 takjes oregano + extra om te bestrooien
  • 1 zakje waterkers
  • 50 g walnoten, geroosterd
  • 4 el crème fraîche

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wrijf de bieten, knoflook en ui in met wat olijfolie. Pak de knoflook in aluminiumfolie.
  • Leg de bieten en ui in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak 45 min. in het midden van de oven. Leg de knoflook erbij en bak alles in nog 45 min. gaar. Steek een prikker in de bieten om te controleren of ze gaar zijn. De prikker moet er makkelijk in en uit kunnen. Neem uit de oven en laat afkoelen. Pel de groenten. Snijd de bietjes in kleine partjes, de ui in iets kleinere stukjes en meng met de biet. Pers de knoflooktenen uit de velletjes en meng met de olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper en meng driekwart ervan samen met de kappertjes en de oregano met de bietjes. Hak de walnoten grof. Besprenkel de waterkers met de rest van de dressing. Verdeel de waterkerssalade en de bietjes over 4 borden. Leg er een lepel crème fraîche bij en verdeel de noten erover. Bestrooi met wat oregano, zout en peper. Maak zo ook de andere tartaartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recepten en productie: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!