nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

gepofte bietjes, rode ui en walnoten

aantal 4 | hapje | feestelijk, kerst | internationaal |
Bietjes en rode uien worden heerlijk zoet als je ze zacht poft in de oven. Het aardse gaat samen met kappertjes, crème fraîche en waterkers… en een glaasje rode wijn!
Nog zeven verrassende gerechten met bietjes.
voorbereiding30 minuten
kooktijd1 uur 30 minuten
afkoelen15 minuten
totale tijd2 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 3 middelgrote bieten, ongeschild
  • ½ bol knoflook, ongepeld en overdwars doorgesneden
  • 2 rode uien, ongepeld
  • 1 el milde olijfolie, om in te bakken
  • 3 el walnootolie
  • 2 el milde appelciderazijn
  • 2 el kappertjes, grof gehakt
  • blaadjes van 2 takjes oregano + extra om te bestrooien
  • 1 zakje waterkers
  • 50 g walnoten, geroosterd
  • 4 el crème fraîche

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wrijf de bieten, knoflook en ui in met wat olijfolie. Pak de knoflook in aluminiumfolie.
  • Leg de bieten en ui in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak 45 min. in het midden van de oven. Leg de knoflook erbij en bak alles in nog 45 min. gaar. Steek een prikker in de bieten om te controleren of ze gaar zijn. De prikker moet er makkelijk in en uit kunnen. Neem uit de oven en laat afkoelen. Pel de groenten. Snijd de bietjes in kleine partjes, de ui in iets kleinere stukjes en meng met de biet. Pers de knoflooktenen uit de velletjes en meng met de olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper en meng driekwart ervan samen met de kappertjes en de oregano met de bietjes. Hak de walnoten grof. Besprenkel de waterkers met de rest van de dressing. Verdeel de waterkerssalade en de bietjes over 4 borden. Leg er een lepel crème fraîche bij en verdeel de noten erover. Bestrooi met wat oregano, zout en peper. Maak zo ook de andere tartaartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recepten en productie: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën