nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gegrilde biefstuk met radijs-mozzarellasalade

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij
Door de biefstuk dicht te schroeien zonder vet, kleurt het vlees mooi bruin en wordt extra lekker. Erbij maak je een fris-romige salade met pittige radijs en mozzarella. En dan heb je heel snel een heerlijk maal op tafel met weinig calorieën en weinig koolhydraten. Maar waar het natuurlijk om gaat: met héél veel smaak!



En dan morgen lekker iets met gegrilde vis.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 2 el hazelnoten grof gehakt
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 bos radijs, liefst met vers blad
  • 25 g rucola en/of veldsla
  • 2 bollen buffelmozzarella à 125 g
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 3-4 el extra vierge olijfolie

instructies

  • Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord. Bestrijk intussen de biefstukken met milde olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg de biefstukken in de nog hete koekenpan – voeg nog steeds geen olie toe! – en schroei ze in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Was en droog de bos radijs. Snijd het blad van de bos en snijd de radijsjes in plakjes. Verdeel het radijsblad met de rucola en/of veldsla over een schaal. Scheur de mozzarella grof en leg met de plakjes radijs op de salade. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de hazelnoten. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de salade met de biefstuk.
Voedingswaarde:
calorieën: 560kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

gegrilde biefstuk met radijs-mozzarellasalade

Vijf extra receptideeën