delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gebraden kip met laksa en taugésalade

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
Deze heerlijke gebraden laksakip kan binnen een kwartier de oven in. De frisse Aziatische salade met sperziebonen, taugé en limoen past perfect bij de pittige kip. 
Liever gebraden kip zonder Aziatische twist? Probeer dan onze gebraden kip met knoflookmayonaise.
voorbereiding15 minuten
kooktijd1 uur
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 75 g laksapasta*
  • 1 kip van 1,6 kg, opengeknipt aan rugzijde, opengeklapt en platgedrukt
  • 150 g sperziebonen in schuine stukken
  • 250 g kerstomaatjes in kwarten
  • 150 g taugé
  • 1 bosje koriander blaadjes geplukt
  • 1 lange rode peper in dunne plakjes
  • sap van 1 limoen

ook nodig

  • bakpapier

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel 1 el van de laksapasta onder het vel van de kippenborst en strijk nog 1 el over de kip. Leg een vel bakpapier in een braadslee en leg de kip erop. Braad de kip 30 min. in de oven, bestrijk met de rest van de laksapasta en braad nog 30-40 min. of tot hij gaar is. Laat de kip, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten.
  • Maak intussen de salade: blancheer de sperziebonen kort in kokend water. Meng de tomaatjes, taugé, koriander, sperziebonen en peper in een kom en zet weg.
  • Giet voor de dressing de uitgelopen sappen van de kip in een kom, meng met het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Besprenkel de salade met de dressing.
Voedingswaarde:
calorieën: 625kcal
|
eiwit: 68g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Laksapasta is te koop bij de toko. Vervang het evt. door Thaise rode currypasta (die is wel pittiger!).
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simon. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
laksa kip met tauge - delicious