nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

gebakken gnocchi met tomaatjes, parmezaan & munt

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Gebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.


Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 1 el pijnboompitten
  • 8 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 800 g cherrytomaatjes
  • 150 ml zoete witte wijn, bijv. moscatel
  • 1 kg gnocchi di patate, kant-en-klaar, pastaschap of vers uit het koelvak
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 3 el munt, grof gesneden

instructies

  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de knoflook hierin 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 4-5 min. of tot ze openbarsten en de heerlijke sappen vrijkomen.
  • Schenk de wijn bij de tomaatjes en verwarm nog 5 min. tot de wijn en de zoete tomatensappen een heerlijke saus vormen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit intussen de laatste 5 el olijfolie in een ruime koekenpan. Schep de gnocchi erdoor en bak ze 4-5 min., tot ze goudbruin en krokant zijn vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen.
  • Schep de gnocchi op 4 borden. Verdeel de zoete tomaatjes met het vocht erover. Rasp er royaal parmezaanse kaas over en bestrooi met de munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 860kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 107g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.

Zelf gnocchi maken is nog véél lekkerder:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën