nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Kleine inspanning, groots resultaat met deze Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas. Dit is comfort food op z’n best (en je zit meteen goed qua groenten). Het ideale hoofdgerecht voor als je stiekem weinig zin hebt om te koken, maar tóch iets lekkers wil eten.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 4 plakken geitenkaas zacht, met korst à 150 g
  • el dragonazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd grof
  • 2 tl honing vloeibaar
  • 1 takje dragon fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 3 tomaten in stukjes
  • tl oregano gedroogd
  • 8 sneden desembrood
  • 1 teen knoflook gehalveerd

instructies

  • Leg op de bodem van een braadslee een vel aluminiumfolie. Strooi er 2 el rookmot op. Dek af met een vel aluminiumfolie en prik hierin met een satéprikker wat gaatjes. Vouw de zijkanten iets omhoog zodat een bakje ontstaat. Leg er de plakken geitenkaas in. Dek de ovenschaal af met een laatste vel aluminiumfolie. Vouw de folie aan de rand stevig dicht zodat geen rook kan ontsnappen.
  • Doe de azijn, olijfolie, mosterd, honing en fijngehakte dragon in een (jam)pot. Sluit en schud tot een homogene vinaigrette. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui en paprika 1 min. Schep de aubergine erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. Voeg ten slotte de tomaat en een scheutje water toe en smoor de groenten 10 min. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  • Zet intussen de braadslee op matig vuur. Rook de geitenkaas zo’n 4 min. Rooster het brood. Leg de toast op 4 borden. Verdeel de ratatouille erover en leg de geitenkaas erop. Besprenkel met de vinaigrette.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

franse toast met gerookte geitenkaas | delicious

Vijf extra receptideeën