nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

frambozenmeringues

aantal | zoet | feestelijk, pasen | |
Luchtige wolken van eiwit en suiker worden deze heerlijke frambozenmeringues. Crispy aan de buitenkant en vanbinnen nog een beetje zacht en chewy. Voor deze meringues gebruiken we onze eigen jam.
kooktijd25 minuten
Oven2 uur
totale tijd2 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 1 portie basis eiwitschuim zie hieronder
  • kleurstof rood
  • 150 g frambozenjam

basisrecept eiwitschuim

  • 4 eiwitten M
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 2 volle tl maïzena

instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 ºC. Spatel door het eiwitschuim een druppeltje kleurstof zodat het eiwitschuim roze kleurt. Spuit met een spuitzak met glad mondstuk op een bakplaat met bakpapier ca. 32 torentjes schuim. Droog de schuimpjes 2 uur in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm intussen de jam in een steelpan. Zeef de jam en laat afkoelen en weer stevig worden. Plak steeds 2 schuimpjes met een beetje frambozengelei tegen elkaar. Leg ze op een schaal.

basisrecept eiwitschuim

  • Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. De kom kan nu omgekeerd worden gehouden! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
delicious.jam past perfect bij deze merengues!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!
delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.
Bestel delicious.jam hier
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Merinques_Frambozenzoentjes

Vijf extra receptideeën