Frambozen-pindakaastulband

frambozen-pindakaastulband - delicious

[membership level=”-3″]

aantal 14 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Vreemde combinatie? Ja, en toch verrijken zoete frambozen en pindakaas deze stevige cake! Dit is dé tijd van het jaar om iedereen om je heen te verwennen met homemade zoet.
Ook leuk om uit te delen: espressomadeleines.
voorbereiding45 minutes
oven1 hour
totale tijd1 hour 45 minutes

ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g gevriesdroogde frambozen*
  • 160 ml melk
  • 250 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 middelgrote scharreleieren
  • 100 g pindakaas, met of zonder stukjes noot
  • tulbandvorm (inh. 2½ of een springvorm van 23 cm Ø), ingevet
  • glazuur
  • 100 g poedersuiker
  • sap van ¼ citroen
  • grof gehakte zoute pinda’s en gevriesdroogde frambozen, ter garnering

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een grote kom en verdeel het mengsel over twee kommen (weeg de porties precies af). Wrijf de gevriesdroogde frambozen tot poeder in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Roer het poeder in een kom met 110 ml van de melk tot een gladde, helderroze pasta.
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor en klop steeds goed na elke toevoeging. Verdeel het eimengsel over twee kommen (weeg de porties precies af). Spatel de pindakaas, de resterende 50 ml melk en de inhoud van een kom bloem met een metalen lepel door de ene kom met eimengsel. Spatel de frambozenpasta en de rest van de bloem door de andere kom met eimengsel.
  • Schep om en om een lepel pindakaasbeslag
  • en frambozenbeslag in de ingevette bakvorm en prik er af en toe in met de steel van een pollepel voor een mooi gemarmerd effect. Bak de tulband in ± 1 uur gaar en dek de bovenkant na 45-50 min. af. De cake is gaar als een in het midden gestoken houten saté- pen er schoon uitkomt. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de bakvorm, stort hem op een rooster, schud hem voorzichtig uit de bakvorm en laat volledig afkoelen.
  • Doe de poedersuiker voor het glazuur in een kom en klop er geleidelijk het citroensap door. Blijf kloppen terwijl je wat druppels water toevoegt en stop zodra je een licht vloeibaar glazuur krijgt (je hebt maar erg weinig water nodig). Schep het glazuur over de afgekoelde tulband en bestrooi hem met pinda’s en verbrokkelde frambozen.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Gevriesdroogde frambozen zijn te koop bij notenwinkels of online.
Recepten en bereiding: The Food Team. Fotografie: Toby Scott. Styling: Davina Perkins. Bewerking: Dosia Brewer.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]
[membership level=”3″]

aantal 14 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Vreemde combinatie? Ja, en toch verrijken zoete frambozen en pindakaas deze stevige cake! Dit is dé tijd van het jaar om iedereen om je heen te verwennen met homemade zoet.
Ook leuk om uit te delen: espressomadeleines.
voorbereiding45 minutes
oven1 hour
totale tijd1 hour 45 minutes

ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g gevriesdroogde frambozen*
  • 160 ml melk
  • 250 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 middelgrote scharreleieren
  • 100 g pindakaas, met of zonder stukjes noot
  • tulbandvorm (inh. 2½ of een springvorm van 23 cm Ø), ingevet
  • glazuur
  • 100 g poedersuiker
  • sap van ¼ citroen
  • grof gehakte zoute pinda’s en gevriesdroogde frambozen, ter garnering

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een grote kom en verdeel het mengsel over twee kommen (weeg de porties precies af). Wrijf de gevriesdroogde frambozen tot poeder in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Roer het poeder in een kom met 110 ml van de melk tot een gladde, helderroze pasta.
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor en klop steeds goed na elke toevoeging. Verdeel het eimengsel over twee kommen (weeg de porties precies af). Spatel de pindakaas, de resterende 50 ml melk en de inhoud van een kom bloem met een metalen lepel door de ene kom met eimengsel. Spatel de frambozenpasta en de rest van de bloem door de andere kom met eimengsel.
  • Schep om en om een lepel pindakaasbeslag
  • en frambozenbeslag in de ingevette bakvorm en prik er af en toe in met de steel van een pollepel voor een mooi gemarmerd effect. Bak de tulband in ± 1 uur gaar en dek de bovenkant na 45-50 min. af. De cake is gaar als een in het midden gestoken houten saté- pen er schoon uitkomt. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de bakvorm, stort hem op een rooster, schud hem voorzichtig uit de bakvorm en laat volledig afkoelen.
  • Doe de poedersuiker voor het glazuur in een kom en klop er geleidelijk het citroensap door. Blijf kloppen terwijl je wat druppels water toevoegt en stop zodra je een licht vloeibaar glazuur krijgt (je hebt maar erg weinig water nodig). Schep het glazuur over de afgekoelde tulband en bestrooi hem met pinda’s en verbrokkelde frambozen.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Gevriesdroogde frambozen zijn te koop bij notenwinkels of online.
Recepten en bereiding: The Food Team. Fotografie: Toby Scott. Styling: Davina Perkins. Bewerking: Dosia Brewer.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]

frambozen-pindakaastulband - delicious