delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.
voorbereiding15 minuten
Oven15 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 bakje Maza muhammara 200 g
  • 1 rol vers deeg voor flammkuchen uit de koeling
  • 3 rode ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 100 g babyspinazie
  • 2 el amandelen ongezouten

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de muhammara. Verdeel de uiringen over de muhammara.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd een handje spinazie apart. Schep de rest van de spinazie erdoor en bak zachtjes tot het blad begint te slinken. Verdeel de spinazie over de uiringen. Bestrooi met de amandelen.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi het deeg met de rest van de spinazie en besprenkel met extra olijfolie. Snijd de flammkuchen in 4 stukken en serveer. Lekker met een tomaten-olijvensalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en productie: delicious. in samenwerking met: MAZA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!