flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel

Pssst… Fan van flammkuchen? Dan word je vast ook warm van focaccia! Voor onze maart-editie gingen we op bezoek bij echte Italiaanse bakkers in Amsterdam.

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | vegetarisch
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.
Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.
voorbereiding15 minutes
Oven15 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 1 bakje muhammara 200 g
  • 1 rol vers deeg voor flammkuchen uit de koeling
  • 3 rode ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 100 g babyspinazie
  • 2 el amandelen ongezouten

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de muhammara. Verdeel de uiringen over de muhammara.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd een handje spinazie apart. Schep de rest van de spinazie erdoor en bak zachtjes tot het blad begint te slinken. Verdeel de spinazie over de uiringen. Bestrooi met de amandelen.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi het deeg met de rest van de spinazie en besprenkel met extra olijfolie. Snijd de flammkuchen in 4 stukken en serveer. Lekker met een tomaten-olijvensalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en productie: delicious. in samenwerking met: MAZA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!