nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

crostini met salamiboter en spinazie en met tuinboonpuree en pecorino

aantal | hapje, voorgerecht | weekend | italiaans |
Een blad vol heerlijke crostini is super als voorgerecht of bij een glas wijn. Rooster brood, wrijf het in met knoflook en schep er verschillende toppings op. Geef er eventueel ook nog buffelmozzarella met kerstomaatjes en Taggiassche olijven bij.
kooktijd1 uur
Oven10 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 1 zuurdesembrood oud, in dikke sneden
  • 6 el olijfolie extra vierge + extra voor het bestrijken
  • 3 tenen knoflook gepeld
  • 250 g spinazie of jonge snijbiet
  • 80 g roomboter op kamertemperatuur
  • 50 g Siciliaanse salami pikant, in blokjes
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes fijngehakt
  • 500 g jonge tuinbonen* gedopt
  • 3 el geraspte pecorino geraspt + extra geschaafd voor erover

instructies

  • Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • Leg het brood op een bakplaat en bestrijk het aan beide kanten met olie. Rooster het brood in het midden van de oven in 8-10 min. goudbruin en krokant. Wrijf het brood aan beide kanten in met 2 tenen knoflook.
  • Breng intussen een pan ruim water met zout aan de kok en kook de spinazie in ± 30 sec. of de snijbiet in ± 5 min. gaar. Laat in een vergiet uitlekken en afkoelen. Snijd snijbiet in grove stukken. Schep 2 el olie door de groente en breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de boter, salami en rozemarijn in een keukenmachine en breng op smaak met zout en royaal versgemalen zwarte peper.
  • Kook grote tuinbonen 30 sec. in koken water. Dubbeldop de gekookte bonen en naar wens de rauwe kleine tuinbonen. Doe all tuinbonen in de keukenmachine, voeg de resterende teen knoflook, 4 el olijfolie en de pecorino toe en pureer alles tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de tuinbonenpuree op de helft van het geroosterde brood, snijd in grove stukken en schaaf er met een dunschiller extra pecorino over. Bestrijk de rest van het brood met de salamiboter en verdeel de spinazie of snijbiet erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Of neem 250 g diepvriestuinbonen. Ook die kun je evt. dubbeldoppen naar wens.
Recepten en bereiding: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

crostini met salamiboter en spinazie en met tuinboonpuree en pecorino

Vijf extra receptideeën