delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

crostini met Franse kaas & geroosterde druiven

aantal 15 | hapje | feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Knapperige crostini met délice de bourgogne, zoete geroosterde druiven en amandelen. En een lekkere wijntip voor erbij: jonge frisse riesling uit de Elzas of Duitsland, chardonnay uit Macon.
Nog twee van die heerlijke crostini's: met salamiboter en spinazie of tuinboonpuree en pecorino.
voorbereiding10 minuten
kooktijd20 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 500 g pitloze druiven
  • 4 el olijfolie
  • snuf zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1 stokbrood, in plakjes gesneden en geroosterd
  • 200 g délice de bourgogne
  • wat naaldjes rozemarijn, fijngesneden
  • 15 g geroosterde amandelen, grof gehakt
  • eventueel wat dunne honing, voor garnering

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°. Verdeel de druiven op een bakplaat en bestrooi met 2 el olijfolie, zout en peper. Schep om zodat alle druiven met een laagje zijn bedekt. Rooster ze 20-25 min tot ze zacht zijn en licht gaan kreuken. Laat ze afkoelen in een kom. Bewaar ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.
  • Begin 15 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat, voeg 2 el olijfolie, peper en zout toe en schep ze goed om. Rooster de crostini 8-10 min. of tot ze goudbruin zijn, keer ze halverwege.
  • Verdeel de délice de bourgogne over de crostini en verdeel daar de druiven weer over. Bedruppel eventueel met honing en dien direct op.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
crostini toastjes - delicious

Vijf extra receptideeën