nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing

aantal 3 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters | lactosevrij
Deze couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing is echt een topper voor doordeweeks. Snel klaar, vol groenten en smaak! Tip: In het groentekoelvak van de supermarkt vind je ook kant-en-klare bloemkoolcouscous. Makkelijk, maar wel minder vers.
Ook harissa kun je zelf maken, je vindt hier het recept.
voorbereiding30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool roosjes losgesneden
  • 1 blik linzen 265 g, uitgelekt
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 bosjes platte peterselie fijngesneden
  • 1 el harissa
  • sap van 1 limoen
  • 1 el gembersiroop
  • 150 g groene olijven zonder pit grof gehakt
  • 1 rode ui fijngesneden

voorraad

  • 8 el olijfolie / 1 teen knoflook fijngesneden

instructies

  • Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot fijne korrels. Schep ze om met 2 el olijfolie en spreid uit op een ruime bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool in de oven goudbruin in 10-12 min.
  • Doe nu de linzen in de keukenmachine (schoonmaken is niet nodien maal ze met het paneermeel, de komijn, knoflook en een flinke handvol peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper en vorm van de linzenmassa 12 dikke burgertjes.
  • Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de burgers in 2-3 min. per kant bruin; keer ze voorzichtig, want ze zijn zacht vanbinnen.**
  • Doe intussen de harissa met het limoensap, de gembersiroop en de laatste 3 el olijfolie in een schone (jam)pot. Sluit de pot en schud tot een gladde dressing.
  • Meng de geroosterde-bloemkoolcouscous met de olijven, rode ui en rest van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Leg de linzenburger erbij en besprenkel ze met de harissadressing.
Voedingswaarde:
calorieën: 480kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
Zonder gluten? Vervang het paneermeel door maïsmeel of boekweitmeel, dan is dit gerecht ook nog glutenvrij.
** Voeg voor extra samenhang wat ei toe aan de linzenmassa. Maar dan is het gerecht niet meer vegan.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën