nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

courgette-erwtensoep met kruidenomelet

aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks | |
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
kooktijd20 minuten
Oven10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • 400 g doperwten gedopt, vers of jonge kapucijners*
  • 2 takjes munt
  • 6 eieren
  • 150 ml yoghurt volle
  • 4 el kruiden vers, bijv. munt, peterselie, bieslook, grof gehakt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in stukken. Doe het brood met 2 el olijfolie in een schaal en schep om. Verdeel het brood over een bakplaat en bestrooi met 2 theelepels grof zeezout. Bak het brood in 6-8 min. goudbruin en krokant.
  • Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette en doperwten toe en bak 2 min. zachtjes mee. Schenk 1 l water in de pan en leg de muntblaadjes in de soep. Laat de soep 6 min. zachtjes koken.
  • Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kruiden met zout en peper naar smaak toe. Bak met de resterende 4 el olijfolie en het eimengsel in een koekenpan 4 kleine omeletten. Rol de omeletten op of klap ze dubbel.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Breng de soep op smaak met zout en peper – wees niet te zuinig want we gebruiken geen bouillon!
  • Schep de soep in 4 kommen. Zet de kommen op een bord en leg naast elk een omelet. Serveer met de krokante ciabatta.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Kapucijners zijn nu vers in de peul te koop. Je kunt bij sommige groentewinkels en supermarkten ook vers gedopte erwten kopen. Reken voor ongedopte kapucijners of doperwten ruim 1 kilo voor 300-400 g erwten.
IJskoud
Na een warme dag krijg ik soms ’s avonds een enorme energieboost en ga ik de tuin of keuken in. Vast koken voor de volgende dag, bijvoorbeeld soep die koud ook ontzettend lekker is. Proef voor je de soep koud serveert nog even, want koude aroma’s proef je minder goed (denk aan te koud of te warm geschonken wijn!).
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

courgette erwtensoep omelet - delicious

Vijf extra receptideeën