nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

citroen-passievruchtcake

aantal 12 | zoet | familietijd, feestelijk, weekend | | glutenvrij
Deze heerlijk frisse cake met citroen & passievrucht is lekker smeuïg. Bovendien is hij glutenvrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. Zéker het proberen waard.
kooktijd25 minuten
Afkoelen/ oven1 uur 35 minuten
totale tijd2 uur

ingrediënten

  • 215 g boekweitmeel*
  • 2 el kokosmeel*
  • 30 g amandelmeel*
  • 60 g kokosbloesemsuiker + 50 g extra
  • 2 tl glutenvrij bakpoeder **
  • ½ tl zuiveringszout *
  • 25 g kokos* geraspt
  • 270 ml kokosmelk* light
  • 70 ml kokosolie* gesmolten
  • 2 eieren
  • 2 biocitroenen rasp en sap
  • 4 passievruchten
  • 1 el water
  • ook nodig: bakpapier broodvorm van ± 9×21 cm, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier, laat een deel van het papier over de randen hangen.
  • Meng het boekweit- , kokos- en amandelmeel, 60 g suiker, het bakpoeder, zuiveringszout en 15 g geraspte kokos in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  • Roer met een garde de kokosmelk, olie, eieren, rasp en sap van 1 citroen en de pulp van 1½ passievrucht in een kan. Schenk alles in het kuiltje en meng alles vanuit het middendoor elkaar.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de rest van de kokos.
  • Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven of tot een erin gestoken prikker er schoon uitkomt. Prik de warme cake overal in met de prikker.
  • Roer de pulp van 1½ passievrucht door een zeef in een pan en druk er zoveel mogelijk sap uit. Gooi de pitjes weg. Voeg het water, de overige citroenrasp en het -sap en 50 g suiker toe. Kook, al roerend, op middelhoog vuur tot de suiker oplost. Zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken tot een siroop. Schenk de helft van de siroop over de cake.
  • Laat de cake 45-50 min. in de vorm afkoelen. Roer het overige passievruchtenpulp door de rest van de siroop en laat nog 1 min. op laag vuur koken tot het iets dikker is geworden. Laat afkoelen. Besprenkel de cake met de siroop.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Boekweitmeel en light kokosmelk koop je bij de supermarkt of natuurwinkel. Kokosmeel, geraspte kokos, amandelmeel en kokosolie online of bij de natuurwinkel.
** Check op de verpakking of het glutenvrij is.
Recepten: Kerrie Ray. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Kerrie Ray. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

Citroen-passievruchtcake-delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!