Chocoladelinguine met gorgonzola, walnoten & tijm

Chocoladepasta met gorgonzola


aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk | italiaans |
Denk je dat chocolade alleen goed past in desserts? Niets is minder waar! Deze chocoladelinguine bewijst het! Gorgonzola zorgt voor de romige smaak, de walnoten geven een heerlijke bite.
Chocoladelinguine nog iets te uitdagend voor je? Probeer dan één van deze 6 favorieten pastagerechten.
voorbereiding50 minutes
kooktijd30 minutes
totale tijd1 hour 20 minutes

ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 200 g pastabloem van durum tarwe + extra om te bestrooien
  • 20 g cacao
  • 300 g (fijne) sperziebonen
  • 300 g spruiten gehalveerd
  • 100 g walnoten
  • 150 g gorgonzola
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 3 takjes tijm

voorraad

  • 4 eieren
  • 9 el olijfolie
  • 1 ui
  • nootmuskaat

instructies

  • Kneed in de keukenmachine – of met de mixer met deeghaken of met de hand – van de beide soorten bloem, cacao, eieren, 4 el olijfolie, 3 el water en een snuf zout een soepel, maar stevig deeg. Laat het verpakt in plasticfolie 30 min. rusten.
  • Rol het deeg op een pastamachine of met de deegroller uit tot lappen van 2 mm dik (zie TIP). Snijd het deeg in linten van 7-8 mm. Bestrooi het tussentijds steeds met pastabloem om plakken te voorkomen. Leg de pastalinten in één laag op een plank met wat bloem om te drogen.
  • Breng voor de pasta een pan met ruim water en 1 el zout aan de kook.
  • Snijd de ui fijn. Verhit 3 el olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui 1 min. Schep de sperziebonen en spruitjes erdoor en bak ze in 6-8 min. bruin en knapperig gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de walnoten 2 min. Voeg de gorgonzola in stukjes toe en bak tot de kaas smelt en begint te kleuren. Doe de slagroom en tijm erbij en verwarm tot een gladde, gebonden saus.
  • Kook intussen de pasta in het kokend water in 1-2 min. gaar.
  • Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Meng de pasta door de gorgonzolasaus en schep op 4 borden. Serveer met de gebakken sperziebonen en spruiten.
Voedingswaarde:
calorieën: 1163kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 74g
|
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi

Tip: bekijk dit filmpje over het handig uitrollen van pasta zonder machine.

Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Chocoladepasta met gorgonzola