nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

chocolade-koffiesoufflé

aantal 4 | nagerecht | feestelijk, kerst | |
Nee, niet even tussendoor de ovendeur openen, om te kijken naar je chocolade-koffiesoufflés – dan storten ze juist in. Serveer ze gelijk uit de oven met een bolletje walnoten-, mokka- of slagroomijs.
kooktijd20 minuten
Oven20 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 100 g chocola extra bitter, 70% cacao, in stukjes
  • 100 g boter
  • 125 g poedersuiker
  • 2 el oploskoffie
  • 3 eieren gesplitst
  • 3 el koffielikeur
  • 1 el maïzena

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Doe de chocola, boter, 100 g poedersuiker en de oploskoffie in een (au bain marie) pan. Zet deze pan in een pan met kokend water en laat de chocolade en boter al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen.
  • Klop de eierdooiers met de likeur door het chocolademengsel. Klop in een kom de eiwitten stijf. Zeef de rest van de poedersuiker en de maïzena over de eiwitten en klop het geheel nog even door. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit en schep het in 4 ingevette soufflévormpjes (inhoud 200 ml). Bak de souffleetjes in het midden van de oven in ± 20 min. gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur: Clara ten Houte de Lange. Bereiding: Sabrina Hessels. Fotografie: Carel Verduin. Styling: Désirée van Dijk
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

chocolade-souffle-delicious

Vijf extra receptideeën