nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

chili sin carne

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. 
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl pimentón zoete gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 400 g tomatenblokjes 1 blik
  • 2 tl worcestersaus
  • 400 g rode kidneybonen 1 blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g 1 blik linzen afgespoeld en uitgelekt
  • zilvervliesrijst gestoomd
  • Griekse yoghurt vetarm, voor erbij
  • guacamole
  • korianderblad

instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 2-3 min. al omscheppend glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Doe de verse en gedroogde chilipeper, de paprika en specerijen bij het uimengsel en roer alles. Roer de tomaten erdoor met 250 ml water, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Voeg de worcestersaus, bonen en linzen toe en laat de saus 8-10 min. sudderen tot hij licht is ingekookt.
  • Verdeel de rijst over de kommen en schep het chilimengsel erop, maak de chili sin carne af met een schep yoghurt, guacamole en koriander.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bereiding: Saray Cuthbert, Valli Little, Hana Reza
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
amerika

Vijf extra receptideeën