nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ceviche van schelvis met perzik

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend, zomer | |
Het Peruviaanse visgerecht ceviche is wereldberoemd en inmiddels niet meer weg te denken uit restaurants en keukens in het westen. Bij ceviche wordt vis gegaard in het zuur van citrus of azijn. Dat maakt het een heerlijk fris en licht gerecht. 
kooktijd25 minuten
Wachten / Oven1 uur 25 minuten
totale tijd1 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet hele verse
  • 3 sjalotten in reepjes
  • 2 limoenen het sap
  • 1 kg krieltjes in schil schoongeboend
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl delicious. zout perzisch blauw
  • 2 perziken mooie rijpe
  • 50 g veldsla
  • 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2-3 el delicious.azijn witte perzik + lavendel
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • delicious.peper zwarte madagascar

instructies

  • nijd de vis in dunne reepjes en leg in een wijde lage schaal. Verdeel de sjalot over de vis en besprenkel met het limoensap. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de vis minstens 1 uur in de koelkast ‘garen’.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de krieltjes om met 2-3 el olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het zout. Rooster de krieltjes goudbruin en gaar in 25 min.
  • Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in dunne partjes. Leg de sla met de perzik op 4 borden. Verdeel de vis met de sjalot en tomaatjes erover.
  • Besprenkel de borden met de resterende olijfolie, de delicious.azijn en maak af met de tijm en delicious.peper naar smaak. Serveer met de geroosterde kriel.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Verser dan vers
Ceviche, in zuur gegaarde vis, is eigenlijk nog rauw. Daarom moet de vis echt héél vers zijn. Kijk dus goed op de datum of bestel de vis bij een goede viswinkel. Je kunt hiervoor elke witvisfilet nemen, bijvoorbeeld wijting, zeebaars of kabeljauw. Maar ook superverse makreel met een meer uitgesproken smaak is heerlijk, vooral als je sinaasappelsap neemt in plaats van limoensap of een combinatie hiervan.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

Peru: ceviche van schelvis

Vijf extra receptideeën