nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ceviche van heilbot met ananas & chilipepersaus

aantal 4 | voorgerecht | weekend | |
Ceviche is hét nationale gerecht van Peru. Je gaart de vis daarbij in zuur. Kies vis die niet vettig, zacht of graterig is. Deze ceviche komt uit het boek My streetfood kitchen van Jennifer Joyce. Zij verrijkt de ceviche met ananas en sinaasappelsap (naast het limoensap) en geeft er crispy tortillachips bij. Toen het bordje uit de testkeuken kwam ging het schoon op! In ons Latijns-Amerikaanse nummer vind je nog 4 andere streetfoodrecepten.
kooktijd50 minuten
Marineren1 uur
totale tijd1 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 400 g heilbot ontveld en ontgraat
  • 1 sinaasappel sap
  • 200 ml limoensap
  • 1 tl kristalsuiker fijn
  • 1 tl zout
  • 1 rode ui klein, in dunne plakjes
  • ½ ananas klein, geschild, hart eruit gesneden, vruchtvlees in blokjes van 1 cm
  • 1 chilipeper klein, groen, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 1 handvol koriander fijngesneden, om te bestrooien
  • gebakken tortillachips en partjes limoen om te serveren

chilipepersaus

  • 1 tl chipotle-puree*
  • 3 tl appelciderazijn
  • 3 tl basterdsuiker bruin

instructies

  • Snijd de vis met een groot scherp mes – tegen de draad in – in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in een bak (niet van metaal) en giet er het sinaasappelsap en 140 ml van het limoensap bij. Voeg de suiker en het zout toe. Meng voorzichtig door, dek af en zet een uur in de koelkast.
  • Doe intussen de ui in een kom met 125 ml licht gezouten ijswater. Laat ± 10 min. staan en giet af.
  • Meng de ingrediënten voor de chilipeper- saus in een kom en voeg een snuf zout toe. Laat de vis goed uitlekken, bestrooi ruim met zout en wentel door het resterende limoensap. Leg de vis en de ananasstukjes op 4 borden of een serveerschaal. Bestrooi met de uitgelekte ui, fijngesneden chilipeper en korianderblaadjes. Druppel de chilisaus langs de randen van de borden en serveer met tortillachips en partjes limoen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Chipotle-puree is online te koop, maar het is wel lastig. Vervang evt. door sriracha, deze pittige chilisaus is bij supermarkten en online goed verkrijgbaar.
Dit recept komt uit My streetfood kitchen – meer dan 150 wereldgerechten | Jennifer Joyce | uitgeverij Good Cook | € 24,95 | ISBN 9789461431462
Recept en styling: Jennifer Joyce. Fotografie: Jean Cazals
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

ceviche-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!