vegetarisch
carpaccio van courgette
aantal 6 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, kerst, weekend |
italiaans |
Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Wij hebben een ge-wel-dig kookboek die je eigenlijk niet mag missen: ons Feel Good Food-kookboek. Uit dit 304 pagina’s tellende kookboek komt dit recept voor courgettecarpaccio. Proef maar vast voor!
kooktijd10 minuten
ingrediënten
- 500 g courgette kleine gele en groene
- 100 ml olijfolie extra virgine
- 2 tl citroen bio, rasp + 2 tl sap
- 50 g rucola
- 100 g parmezaan geschaafd
- ook nodig: mandoline of fijne schaaf
instructies
- Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
- Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
- Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!