nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

carpaccio van courgette

aantal 6 | bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | italiaans |
Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Wij hebben een ge-wel-dig kookboek die je eigenlijk niet mag missen: ons Feel Good Food-kookboek. Uit dit 304 pagina’s tellende kookboek komt dit recept voor courgettecarpaccio. Proef maar vast voor! 
kooktijd10 minuten

ingrediënten

  • 500 g courgette kleine gele en groene
  • 100 ml olijfolie extra virgine
  • 2 tl citroen bio, rasp + 2 tl sap
  • 50 g rucola
  • 100 g parmezaan geschaafd
  • ook nodig: mandoline of fijne schaaf

instructies

  • Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
  • Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  • Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën