nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

cantharel quiche met brie & salade met honingnoten

aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk | |
Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten! Geen liefhebber van brie? Maak dan deze prachtige paddenstoelenstaart met prei!
kooktijd25 minuten
Oven25 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 4 bladerdeeg plakken, diepvries
  • 6 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 dragon takje, fijngesneden
  • 5 el olijfolie
  • 500 g cantharellen schoongeveegd
  • 150 g boerenbrie in plakken
  • 50 g walnoten
  • 1-2 tl honing vloeibaar
  • 75 g slamelange fijn
  • 1 sjalot in reepjes 1 el rodewijnazijn
  • ook nodig: 4 quichevormpjes 15 cm Ø ingevet

instructies

Zo maak je een cantharellentaartje:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol elk plakje deeg iets groter uit, zodat het in de vormpjes past. Bekleed de vormpjes ermee. Klop de eieren los. Klop er de crème fraîche met de dragon en zout en peper naar smaak door.
  • Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de cantharellen in 4 min. beetgaar. Verdeel de cantharellen met de brie over de deegbodems. Schenk het ei-roommengsel erover. Bak de cantharellentaartjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  • Rooster intussen in de koekenpan de walnoten 2 min. Voeg de honing toe. Laat de honing al omscheppend smelten, goudbruin kleuren en aan de noten ‘plakken’. Meng de slamelange met de sjalot, de azijn, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Neem de cantharellentaartjes uit de vormpjes en leg ze op 4 borden. Schep er wat salade bij. Verdeel de honingnoten over de salade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!