delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

camembertschnitzel met Provençaalse tomaten

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Met minder dan 10 ingrediënten en in een half uur tijd staat deze klassieker met een twist op tafel! De camembert smelt iets uit het vlees. Dat mag, want zo geeft de kaas smaak aan het braadvocht. Wil je liever alle camembert in het vlees houden, gebruik dan meer prikkers om het vlees goed af te sluiten.
Toch geen zin in camembert? Probeer dan Janneke's roomschnitzel met paprika en champignons.
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 2 sneden wit casinobrood
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 varkens- of kalfsschnitzels à 100 g
  • 120 g camembert in 4 plakken
  • 4 takjes tijm
  • 700 g krieltjes

voorraad

  • 6 el olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4 cocktailprikkers

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant op een bakplaat. Scheur het brood in stukken en maal fijn in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  • Meng het broodkruim met de kruiden en 2 el olijfolie. Pers de knoflook er boven en meng met zout en peper naar smaak door het kruim. Verdeel over de tomaten. Bak de tomaten 15-20 min. in de voorverwarmde oven tot het kruim goudbruin en krokant is.
  • Sla de schnitzels eventueel iets platter met een vleeshamer of deegroller en dep ze met keukenpapier droog. Leg op de ene helft van de schnitzels een plakje camembert en een takje tijm. Klap het vlees dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijf- olie. Bak de schnitzels aan beide kanten op laag tot middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Verhit intussen de laatste 2 el olijfolie in een tweede koekenpan. Bak de krieltjes goudbruin en gaar in 10-12 min. Serveer ze met de schnitzels en gebakken tomaten.
Voedingswaarde:
calorieën: 595kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!