nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

cajunvis met zoete-aardappelfriet

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Pittige cajun-vis, crunchy zoete aardappelfriet, aioli en je favoriete blondbier. We kunnen ons geen betere start van het weekend wensen.
voorbereiding30 minuten
kooktijd10 minuten
Oven30 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 4 witvisfilets* 180 g, bijv. koolvis of kabeljauw, vel verwijderd
  • 30 g boter gesmolten
  • 2 el cajunkruiden*
  • 80 ml olijfolie
  • 800 g zoete aardappelen in frieten gesneden
  • el kristalsuiker fijn
  • voor erbij: aioli, korianderblaadjes en partjes citroen

instructies

  • Bestrijk de vis met de gesmolten boter, bestrooi met zout en peper en de cajunkruiden. Zet 30 min.weg om te marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de zoete aardappelfrieten met 60 ml olie, bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg ze op een rooster, op een bakplaat en bak ze 25 min. tot ze krokant zijn en keer ze halverwege.
  • Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis aan beide zijden, in 6-8 min. gaar.
  • Serveer de vis met de friet, aioli, koriander en partjes citroen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Witvis: kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl. Cajunkruiden koop je bij de supermarkt of bestel je online.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

cajunvis-delicious

Vijf extra receptideeën