nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bruschette met cannellinihummus & pancetta

aantal 4 | hapje | weekend | |
Ons favoriete hapje van dit moment: knapperig brood, krokant Italiaans spek, zalvige hummus en lekker veel olijfolie.
Ook lekker: bruschette met tomatenconfit en ricotta.
voorbereiding20 minuten

ingrediënten

  • 1 blik cannelinibonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 5-6 el olijfolie extra vierge + extra voor erover
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2-3 tl citroensap
  • 8 dunne sneetjes zuurdesemstokbrood
  • 8 plakjes pancetta
  • munt voor garnering

instructies

  • Pureer met de staafmixer de bonen met 4-5 el olijfolie, 1 knoflookteen en de komijn tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Rooster in een grillpan of broodrooster het brood goudbruin en krokant. Verhit intussen in de koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta krokant uit. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf de geroosterde sneetjes met het snijvlak van de knoflook in. Bestrijk de bruschette met de cannellinihummus en verdeel de pancetta erover. Bestrooi met de munt en maak af met een extra straaltje olijfolie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling, fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

bruschetta cannelini hummus - delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!