nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bruschette met cannellinihummus & pancetta

aantal 4 | hapje | weekend | |
Ons favoriete hapje van dit moment: knapperig brood, krokant Italiaans spek, zalvige hummus en lekker veel olijfolie.
Ook lekker: bruschette met tomatenconfit en ricotta.
voorbereiding20 minuten

ingrediënten

  • 1 blik cannelinibonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 5-6 el olijfolie extra vierge + extra voor erover
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2-3 tl citroensap
  • 8 dunne sneetjes zuurdesemstokbrood
  • 8 plakjes pancetta
  • munt voor garnering

instructies

  • Pureer met de staafmixer de bonen met 4-5 el olijfolie, 1 knoflookteen en de komijn tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Rooster in een grillpan of broodrooster het brood goudbruin en krokant. Verhit intussen in de koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta krokant uit. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf de geroosterde sneetjes met het snijvlak van de knoflook in. Bestrijk de bruschette met de cannellinihummus en verdeel de pancetta erover. Bestrooi met de munt en maak af met een extra straaltje olijfolie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling, fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

bruschetta cannelini hummus - delicious

Vijf extra receptideeën