nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

broccoli-kippensoep

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | internationaal |
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!



Prima combi: broccoli en kip. Dit broccoli-kipgerecht heeft Chinese roots.
kooktijd40 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter, in blokjes
  • 1 prei (alleen het witte gedeelte, in ringen)
  • 1 grote aardappel, geschild, in blokjes van 2 cm
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • l kippenbouillon (tablet)
  • 800 g broccoli in roosjes + wat flinterdunne plakjes broccoli, geschaafd op een mandoline
  • 1 hele gegrilde kip*
  • 50 g spinazieblaadjes
  • ½ bosje munt, blaadjes afgeplukt + wat voor garnering
  • 240 g ricotta
  • 100 g blauwe kaas*
  • ½ stokbrood met zaden, in dunne schuine sneetjes, getoast

instructies

  • Verhit de boter in een ruime pan op matig tot hoog vuur. Smoor hierin de prei, aardappel en knoflook afgedekt 5 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog, voeg de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Voeg de broccoli toe en laat de soep 5-6 min. koken tot de broccoli en aardappel gaar zijn.
  • Ontvel intussen de kip en haal het vlees van de botten (de botjes en het vel kun je invriezen om er later bouillon van te trekkeen scheur het vlees in stukjes.
  • Voeg de spinazie en munt toe aan de soep en schep om tot de spinazie slinkt. Pureer de soep in gedeelten met de staafmixer. Voeg de helft van de kip toe en laat doorwarmen op laag vuur.
  • Meng intussen de ricotta en kaas met een vork in een kom.
  • Bestrijk de toast met het kaasmengsel. Schep de soep in kommen. Verdeel de rest van de kip erover en garneer met dunne plakjes broccoli en de rest van de muntblaadjes. Serveer met de toast.
Voedingswaarde:
calorieën: 820kcal
|
eiwit: 56g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
* Gegrilde kip koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of de poelier. Kies blauwe kaas die je lekker vindt. Danish blue en roquefort maken het kaasmengsel lekker pittig. Of kies een mildere kaas, bijv. gorgonzola.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

broccoli-kippensoep

Vijf extra receptideeën