nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bleekselderij in serranoham met mosterdsaus

aantal 4 | bijgerecht | familietijd, kerst | internationaal |
Het knapperige van de selderij in combinatie met de zachte, zilte serranoham maakt dit gerecht tot een goed huwelijk. De romige mosterdsaus brengt het geheel samen.
Ook lekker: spaanse tuinbonen met serranoham & ei.
voorbereiding20 minuten
oven20 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 2 struiken bleekselderij
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 blaadje laurier
  • 200 g serranoham in plakjes
  • 2 el grove milde mosterd (bijv. Limburgse)

voorraad

  • 50 g boter
  • 50 g bloem

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Trek evt. draden van de stengels bleekselderij af. Kook ze in 10 min. gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Smelt in een sauspan de boter. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de melk erbij. Voeg het laurierblaadje toe en klop tot een gladde en gebonden saus. Laat de saus 2 min. zachtjes koken.
  • Omwikkel de bleekselderij met de ham. Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje erui en schenk de saus in een lage ovenschaal. Leg de bleekselderij in de saus.
  • Bak de bleekselderij 20 min. in de oven, tot de ham knapperig is.
Voedingswaarde:
calorieën: 329kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
* Gebruik evt. een aspergepan of halveer de bleekselderijstengels zodat ze in een gewone pan passen.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
bleekselderij in serranoham met mosterdsaus. - delicious

Vijf extra receptideeën