biryani met garnalen en sugarsnaps

biryani met garnalen
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | indiaas | glutenvrij
Dit is een eenvoudige en snelle versie van een Indiase rijstgerecht: biryani met garnalen en sugarsnaps. Het aroma van de garam masala die wordt gebruikt, kan per merk verschillen: proef en voeg gerust wat extra toe. Biryani wordt vaak met kip gemaakt, maar met garnalen is het ook superlekker! En binnen 30 min. klaar, dus prima voor een doordeweekse dag.
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 75 ml melk
  • saffraan, 2 buisjes of een flinke pluk
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el garam masala (supermarkt of Aziatische winkel)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 400 g sugarsnaps, afgehaald
  • 1 komkommer
  • 300 g grote garnalen, gepeld maar mét staartje
  • 2 el munt, in reepjes

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
  • Verwarm de melk en voeg van het vuur de saffraan toe. Laat de saffraan weken in de warme melk.
  • Verhit in een wok de olie. Fruit hierin de kardemom, kurkuma en garam masala 1 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Schep de sugarsnaps erdoor en bak zachtjes nog 1 min.
  • Voeg 3-4 el water toe en smoor de groenten afgedekt in 4-5 min. knapperig gaar. Halveer intussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en garnalen toe aan de sugarsnaps en verwarm nog 1 min.
  • Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst met de saffraanmelk door de groenten met de garnalen. Bak de rijst nog 1-2 min. en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 515kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

biryani met garnalen