nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

appelbeignets met ijs

aantal 12 | zoet | feestelijk, oudjaar | nederlands |
Appelbeignets zijn echte klassiekers voor oudejaar. Met dit recept uit ons bakboek lukken ze gegarandeerd! Serveer ze met kaneel- of vanille-ijs als je er echt dessert of high tea van maakt.
kooktijd20 minuten

ingrediënten

  • 4 friszure appels bijv. granny smith
  • 2 el citroensap
  • 150 g bloem gezeefd
  • ½ tl bakpoeder gezeefd
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • zonnebloemolie o m te frituren
  • poedersuiker om te bestrooien
  • voor erbij kaneel- of vanille-ijs

instructies

  • Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in ringen van 1 cm dik. Schep ze om met het citroensap.
  • Doe de bloem, bakpoeder, de suiker en een snufje zout in een kom. Klop langzaam ± 150 ml koud water door het bloemmengsel zodat je een dik en glad beslag krijgt en laat even rusten.
  • Schenk de olie in een frituurpan en verhit de olie tot 190°C. Haal enkele appelringen door het beslag, schud ze even af en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Frituur ze 1-2 minuten tot ze goudbruin kleuren, keer ze met behulp van een tang en frituur nog 30 seconden. 
  • Neem de ringen uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de gebakken appelbeignets warm in een lauwe oven terwijl je de rest bakt. Bestuif ze met poedersuiker en serveer ze met ijs.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Mark Roper. Styling: Louise Pickford
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
appelbeignets

Vijf extra receptideeën