abrikozen-frangipanetaart

abrikozen-frangipanetaart
aantal 10 | gebak, nagerecht | feestelijk | frans |
Deze abrikozen-frangipanetaart maak je met knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Een supertaart voor tussendoor of als feestelijk dessert.
Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.
Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!
voorbereiding45 minutes
oven35 minutes
totale tijd1 hour 20 minutes

ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 g amandelmeel
  • 35 g bloem
  • evt. 3 el amandellikeur
  • 375 g diepvries roomboterbladerdeeg, 8 blaadjes, ontdooid
  • 14 kleine abrikozen, ontpit, in partjes
  • 100 ml vloeibare honing
  • 6 takjes tijm
  • 150 g honingraat, verbrokkeld

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Mix de boter met de suiker licht en romig in de keukenmachine. Meng het ei, het amandelmeel, bloem en evt. amandellikeur erdoor met behulp van de pulseknop. Laat het frangipanemengsel 15 min. opstijven in de koelkast.
  • Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol het bladerdeeg op een groot vel bakpapier uit tot een rechthoek van 25×35 cm. Maak langs alle zijden een inkerving op 2 cm vanaf de rand (maar snijd niet helemaal door het deeg heeen prik met een vork gaatjes in het deeg binnen de rand. Leg de deeglap met papier en al op een bakplaat. Bestrijk het deeg binnen de rand met het frangipanemengsel en verdeel de abrikozenpartjes erover. Zet in de oven en schakel de oventemperatuur meteen terug tot 200ºBak de taart ± 35 min. tot het deeg gaar is en de frangipanevulling stolt.
  • Verwarm intussen in een kleine steelpan op matig vuur de honing tot het kookpunt. Laat 1-2 min. karamelliseren en voeg de tijm toe. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Sprenkel de stroop over de taart en verdeel de stukjes honingraat erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 420kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
abrikozen-frangipanetaart