nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

abrikozen-frangipanetaart

aantal 10 | gebak, nagerecht | feestelijk | frans |
Echt een fantastische zomertaart, deze abrikozen-frangipanetaart van knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Deze verrukkelijke plaattaart voor wel 10-12 personen hoeft maar 35 min. in de oven.

Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.
Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!




voorbereiding45 minuten
oven35 minuten
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 g amandelmeel
  • 35 g bloem
  • evt. 3 el amandellikeur
  • 375 g diepvries roomboterbladerdeeg, 8 blaadjes, ontdooid
  • 14 kleine abrikozen, ontpit, in partjes
  • 100 ml vloeibare honing
  • 6 takjes tijm
  • 150 g honingraat, verbrokkeld

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Mix de boter met de suiker licht en romig in de keukenmachine. Meng het ei, het amandelmeel, bloem en evt. amandellikeur erdoor met behulp van de pulseknop. Laat het frangipanemengsel 15 min. opstijven in de koelkast.
  • Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol het bladerdeeg op een groot vel bakpapier uit tot een rechthoek van 25x35 cm. Maak langs alle zijden een inkerving op 2 cm vanaf de rand (maar snijd niet helemaal door het deeg heeen prik met een vork gaatjes in het deeg binnen de rand. Leg de deeglap met papier en al op een bakplaat. Bestrijk het deeg binnen de rand met het frangipanemengsel en verdeel de abrikozenpartjes erover. Zet in de oven en schakel de oventemperatuur meteen terug tot 200ºBak de taart ± 35 min. tot het deeg gaar is en de frangipanevulling stolt.
  • Verwarm intussen in een kleine steelpan op matig vuur de honing tot het kookpunt. Laat 1-2 min. karamelliseren en voeg de tijm toe. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Sprenkel de stroop over de taart en verdeel de stukjes honingraat erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 420kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën