saucijzenragù met witte bonen en pancetta
Dit gerecht is de beste remedie tegen kouden handen en hongerige magen! Glaasje rood erbij en niemand kan je meer wat maken.
witte bonen met prei en paddenstoelen
Comfy stoven met groenten! Begin de avond van tevoren en zet de gedroogde bonen in de week, of gebruik een snelkookpan als fijne shortcut.
varkenshaas met aardappelcrème, geroosterde spruitjes, bacon en appel
Deze varkenshaas met aardappelcrème, geroosterde spruitjes, bacon en appel is een echte klassieker mét een twist.
coq au vin met cognac en bospaddenstoelen
Voor zowel het maken als het oppeuzelen van deze maaltijd neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.
hartige soesjes: gougères met romige roquefort & rode-uiencompote
Speciaal voor kerst vult Rutger deze gougères (hartige soesjes) met romige roquefort en rode-uiencompote. Een perfect hapje!
Witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus
witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus Deze witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus zijn supertoetjes die je ruim van tevoren kunt maken. Voor het serveren hoef je alleen maar alles te combineren. Fijngehakte chocolade en hazelnoten …
Kalfswangen met paddenstoelen & venkelrisotto
Op zoek naar een uitdagend gerecht voor de feestdagen? Dan zit je met deze gebraiseerde kalfswangen helemaal goed. De paddenstoelen en venkelrisotto geven het recept een winterse touch. Aan tafel!
Tip: Maak deze groene-aspergesalade met cranberry's als bijgerecht.
groene-aspergesalade met cranberry’s
Met dit vegan voorgerecht of bijgerecht van groene asperges met cranberry’s maak je veel mensen blij! En supermakkelijk: je kunt de asperges met de cranberry’s ‘s ochtends al maken. Zet de asperges na uitlekken en afkoelen afgedekt koel weg. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen en meng met de dressing.
Nog zo’n spannend toprecept met asperges: met gerookte tofoe en salsa van radijs.pudding met frambozen en witte chocolade
Warm, rijk en Engels. Een warme toet waarbij je de saus meebakt in de oven. Probeer deze pudding met framboos: ultiem genieten.
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar.
pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola
We maken vanavond comfortfood waar je u tegen zegt: warme pompoen-aubergine (toch al 2 herfstgroenten ten top) ovenschotel met gorgonzola.
zuurkoolschotel met rode wijn, appel, brie & tijm
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Maak dit recept voor zuurkoolschotel met rode wijn en appel.
Ottolenghi’s gebakken polenta met feta, bechamel en za’atar-tomaten
Gebakken polenta of polenta-pizza? De term doet er niet toe, want de smaak is waanzinnig. Duik lekker de keuken in met Ottolenghi's recept!
vegetarische lasagne met paddenstoelen
Mocht je graag een vegetarische lasagne willen maken, dan is dit exemplaar met paddenstoelen hét perfecte recept. Met gedroogd eekhoorntjesbrood geef je lasagne een UMAMI-boost!
tiramisu met sinaasappelcurd & mascarponemousse
Zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige crème en boozy koekjes kan bijna niet.
citroentiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
citroenrisotto met lamsvlees en eekhoorntjesbrood
Deze citroenrisotto met zacht lamsvlees en porcini brengt je in één klap terug naar winters Italië. Go slow, want tijd = smaak!
kipschnitzel met kappertjes-peterseliesaus
Joris Bijdendijk gaat voor 'oomph' in zijn gerechten. Ofwel: een punch. Deze kipschnitzel met kappertjes is daar een goed voorbeeld van.
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato
Gek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig.
ricotta-anijsroom met port-honingdruiven, kletskop, hazelnoot
Wil je dit recept voorbereiden? Maak de ricotta-anijsroom 1 dag eerder en bewaar koel.