Zo maak je stap voor stap hasselback-aardappels

Hasselback-aardappels: ze zijn extra crunchy, feestelijk en heel makkelijk te maken. Varieer met verse kruiden en geef je eigen twist aan deze piepers. Wij laten je stap voor stap zien hoe je ze maakt. 

Maak ook deze lekkere zoete-aardappelpastinaakstamppot met krokante klapstuk.

Hasselback aardappels stap voor stap

Stap 1 Snijd ± 10 middelgrote ongeschilde, vastkokende aardappels in de breedte met 1-2 mm afstand 2-3 cm in. Om te voorkomen dat je te ver doorsnijdt, leg je de aardappel in een grote lepel of tussen 2 eetstokjes.

hasselback-aardappels stap 1b - delicious

Stap 2 Steek in elk sneetje een blaadje laurier. Of gebruik salie, tijm of rozemarijn.

hasselback-aardappels stap 2 - delicious

Stap 3 Snijd 50 g boter in kleine blokjes. Verdeel ze over een passende ovenschaal en zet de aardappels erin met de snijkant naar boven.

hasselback-aardappels stap 3 - delicious

Stap 4 Besprenkel de aardappels met ± 3 el olijfolie en bestrooi met zoutvlokken en peper.

hasselback-aardappels stap 4 - delicious

Stap 5 Bak de hasselback-aardappels in het midden van de oven op 200°C goudbruin en gaar in ± 50 min. Bedruip regelmatig met gesmolten boter en olijfolie.

hasselback-aardappels stap 5 - delicious

Fotografie: redactie delicious. Hoofbeeld: iStock

hasselback-aardappels - delicious