Top 10: dit zijn jullie favoriete recepten van 2020

2020 was een bijzonder jaar: we zaten veel thuis en hebben meer moeten laten dan dat we zouden willen. Toch was er ook een lichtpuntje: er was meer tijd om te koken dan ooit. En gelukkig deed eten en koken wat het altijd al doet; verbinden. Juist nu! Welk recept is jouw favoriet van het afgelopen jaar?

 

Couscous vegetariana - delicious

vegetarische couscous

Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
 Toch liever de vis-versie?

>> naar recept

 

coq au vin

coq au vin met cognac en bospaddenstoelen

Voor zowel het maken als het oppeuzelen van coq au vin neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.

>> naar recept 

 

zoete-aardappelquiche met feta

zoete-aardappelquiche met feta

De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

>> naar recept 

 

franse uiensoep - delicious

franse uiensoep met croûtes

Je ruikt het van heinde en verre wanneer een buur uiensoep aan het maken is. Wandel je naar huis en loopt het water je zomaar in de mond? Dan is die soep waarschijnlijk de aanstichter.
Geen reden om jaloers te zijn: zo'n kommetje vol comfort maak je heel makkelijk zelf! Vul je keuken met de onweerstaanbare geur van kaas en ui - en zet vast een extra kom klaar voor iemand die zijn neus volgt.
Minder ui, meer kaas? Dan moet je deze kaassoep met worcestershiresaus proberen

>> naar recept

 

rendang met kurkumarijst - delicious recept voor rendang

rendang met kurkumarijst

In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk.
Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.

>> naar recept

 

speklapjes - delicious

indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

Meestal worden speklapjes in de koekenpan of op de barbecue gebakken. Speklapjes stoven is iets minder bekend. Terwijl op deze manier het verrukkelijke spekvet samensmelt met de tomaat en ketjap. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je hier in en ontvang 2x per week de fijnste culi hotspots, tips & tricks en lekkerste recepten meteen in je inbox.

>> naar recept

 

parmezaanse kippensoep - delicious

parmezaanse kippensoep met burrata

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.

>> naar recept

 

linzensoep-delicious populairste soep recepten 2023

kruidige linzensoep

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!

>> naar recept

 

kipgoulash met linguine - delicious

kipgoulash met linguine en peterselieroom

Janneke: ‘Als het even lukt, maak ik de goulash al in de ochtend of zelfs een dag eerder. Het karwijzaad geeft zijn smaak dan nog beter af en geeft de goulash een kick.’
Nog zo'n leuke variatie op goulash: goulashpasteitjes met crunchy filodeeg.

>> naar recept

 

tiramisutaart-delicious

tiramisutaart

De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!

>> naar recept

 

tiramisutaart-delicious