Mmm… pannenkoeken! Jong en oud houden ervan. En met onze tips & tricks mislukken ze nóóit meer en serveer je de perfecte pannenkoek. Trek gekregen? We geven je ook een aantal heerlijke recepten.
Probeer ook eens deze hartige pannenkoeken
Geduld, geduld en nog meer geduld
De allerbeste pannenkoeken bak je in een gietijzeren pan met dikke bodem. Smelt liever tijdens het bakken geen boter in de pan, maar meng een beetje olie of gesmolten boter door je beslag. Tijdens het bakken wordt het vet zo gelijkmatig over de pannenkoek verdeeld, dit voorkomt aanbranden. En last but not least… heb geduld. Wacht tot de randjes van de pannenkoek loslaten van de pan en de onderkant mooi kleurt en keer dan pas om.
Gloeiend hete pan
De eerste pannenkoek mislukt vaak omdat de pan nog niet heet genoeg is. Zet voor je begint met bakken de pan op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Zorg dat hij ook tijdens het bakken heet blijft. Doe de test: laat een paar druppels water in de pan vallen, als ze dansen is je pan heet genoeg bakklaar. Verdampen de druppels alleen, laat ’m dan nog even op het vuur staan en herhaal de test nog eens.
5x de lekkerste pannenkoeken

pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas

pannenkoeken met choco & banaan

pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.

ovenpannenkoeken met ei en champignons

powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen
Productie: Minta Nicolai, Bas Robben, Trudelies Schouten, Merijn Tol