nr.1 foodmagazine

Tips & tricks voor de perfecte pannenkoek (+ de lekkerste recepten)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mmm… pannenkoeken! Jong en oud houden ervan. En met onze tips & tricks mislukken ze nóóit meer en serveer je de perfecte pannenkoek. Trek gekregen? We geven je ook een aantal heerlijke recepten.

Probeer ook eens deze hartige pannenkoeken

Geduld, geduld en nog meer geduld

De allerbeste pannenkoeken bak je in een gietijzeren pan met dikke bodem. Smelt liever tijdens het bakken geen boter in de pan, maar meng een beetje olie of gesmolten boter door je beslag. Tijdens het bakken wordt het vet zo gelijkmatig over de pannenkoek verdeeld, dit voorkomt aanbranden. En last but not least… heb geduld. Wacht tot de randjes van de pannenkoek loslaten van de pan en de onderkant mooi kleurt en keer dan pas om.

Gloeiend hete pan

De eerste pannenkoek mislukt vaak omdat de pan nog niet heet genoeg is. Zet voor je begint met bakken de pan op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Zorg dat hij ook tijdens het bakken heet blijft. Doe de test: laat een paar druppels water in de pan vallen, als ze dansen is je pan heet genoeg bakklaar. Verdampen de druppels alleen, laat ’m dan nog even op het vuur staan en herhaal de test nog eens.

5x de lekkerste pannenkoeken

pannenkoeken-boerenkool-delicious

pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas

Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. 
En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!

>> naar recept

 

pannenkoeken-delicious

pannenkoeken met choco & banaan

Zeg pannenkoek en iedereen gaat stralen. Want: jong en oud houden van pannenkoeken. En ze zijn zo lekker makkelijk om te maken en super veelzijdig. En daarom laten we vandaag – Nationale Pannenkoekdag – niet aan ons voorbijgaan en staan er vanmiddag pannenkoeken op de redactietafel. Ter inspiratie krijg je van ons hét basisrecept 1 zoete en 2 hartige varianten om pannenkoeken delicious. te beleggen.

>> naar recept

 

pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote

pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote

Een toetje met Midden-Oosterse roots: luchtige pannenkoekjes met fruit, noten en een geurige mix van kaneel, ijs, gember en sinaasappel. Ook héél geschikt voor een feestelijk ontbijt!


Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.

>> naar recept

 

ovenpannenkoeken met ei en champignon | delicious

ovenpannenkoeken met ei en champignons

Deze hartige ovenpannenkoeken met ei en champignons zijn héérlijk! Ideaal powerfood na een drukke doordeweekse dag.

>> naar recept

 

power pancakes | delicious

powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen

Een pannenkoekenontbijt is altijd een goed idee! Wij bakken ze fluffy met friszure bessen en zoeten ze verstandig met dadelsiroop.

>> naar recept

Productie: Minta Nicolai, Bas Robben, Trudelies Schouten, Merijn Tol 

pannenkoek