nr.1 foodmagazine

5x het lekkerste vakantie eten om meteen te maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit jaar niet op vakantie? Haal je favoriete vakantieland in huis met pasta, paella of coq au vin en het is nét of je even in Italië, Spanje of Frankrijk bent! We geven je genoeg inspiratie voor het lekkerste vakantie eten.

Ook lekker: onze favorieten in één kom.

paprikapaella - delicious

paprika-paella met chorizo en inktvis

Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

>> naar recept

 

viskroketjes piripiri - delicious

Portugese viskroketjes piripiri

Deze zilte viskroketjes heten in het Portugees pastéis de bacalhau. Superlekker als hapje bij een glas witte wijn, als het kán buiten. Of bij vinho verde, om in Portugese sferen te blijven. Bacalhau of bakkeljauw is gedroogde, gezouten kabeljauw. Je vindt het in de diepvries van grotere supermarkten. Begin een dag van tevoren aan de kroketjes, want de vis moet eerst weken. Maak meteen een dubbele portie van deze kroketjes en vries de ongebakken kroketjes in. Laat ze half ontdooien voordat je ze bakt. 

Ook vegakroketjes op tafel? Bak polentakroketjes

>> naar recept

 

Maltagliati - delicious

pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter

Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen.
Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!

>> naar recept

 

Coq au vin met verse zilveruitjes - delicious

coq au vin met verse zilveruitjes

Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!
Probeer ook eens deze kip à la normande.

>> naar recept

 

salade met freekeh, koriander en merguez

Freekeh is een graansoort met een heerlijke bite die jong en groen wordt geoogst en vervolgens wordt geroosterd. Wij gebruiken ‘m het liefst in een salade met koriander en merguezworstjes.
Ook lekker: Freekeh met zalm in honing-paprikaglazuur.

>> naar recept