nr.1 foodmagazine

Top 5: dit zijn jullie favoriete recepten uit de maand mei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De maand mei zit er weer op en dit zijn de 5 populairste recepten die jullie massaal hebben gemaakt. Van frisse salades tot lente risotto en fluffy pancakes to die for! Heb jij ze al geprobeerd?

Ook onze 5 lekkerste burgers vielen bij jullie in de smaak!

 

risotto met prei en ansjovis

risotto met prei en ansjovis

Heb jij dat ook? Je krijgt een bord risotto voor je neus en bent in één klap terug in Italië, ook midden in de winter. Deze preirisotto met ansjovis maak je met visfond. Een flinke schep mascarpone erop en klaar ben je, binnen 30 min. Geef er als extra groente gestoomde broccoli bij, besprenkeld met notenolie en bestrooid met gehakte hazelnoten. En doe er gerust wat meer ansjovis in als je dat lekker vindt.


Meer fan van spek dan van ansjovis? Dan is deze risotto met radicchio en gorgonzola voor jou!

>> naar recept

 

groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas - delicious

groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas

Proef de lente met deze frisse groene salade! Royaal gevuld met groene appel, groene asperges, geroosterde amandelen en Beemster Oud 30+! Lekkerder wordt 't niet.

Ook heel lekker:
gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.

>> naar recept

 

Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel

Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.
Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.

>> naar recept

 

soufflé pancakes - delicious

Japanse soufflé pannenkoekjes

Soufflé pannenkoekjes: een kruising tussen een pannenkoek en soufflé. Het geheim? Meng flink wat geklopte eiwitten door je pannenkoekbeslag, zo worden ze lekker dik en súper fluffy.
Probeer ook deze powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen.

>> naar recept

 

zoete-aardappelquiche met feta

zoete-aardappelquiche met feta

De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

>> naar recept

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

zoete-aardappelquiche met feta