nr.1 foodmagazine

3x coq au vin met een twist

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Coq au vin is een échte klassieker. Toch durven wij het aan om een delicious twist te geven aan de beroemde stoofpot. We geven je een zomerse variant, eentje met witte wijn en eentje met cognac.

Als je van coq au vin houdt, vind je kip à la normande vast ook te gek!

 

coq au vin - delicious

coq-au-vin-blanc met dragon

In de jaren zeventig keken we de kunst graag af bij de Fransen, want dáár werd pas lekker gegeten. Coq-au-vin, een bourgondische stoofpot was toen een hit. Wij maken er met witte wijn en dragon een heerlijke, zomerse versie van. Als dit gerecht in de römertopf wordt gemaakt, krijgt de bouillon nog meer smaak.

>> naar recept

 

coq au vin

coq au vin met cognac en bospaddenstoelen

Voor zowel het maken als het nuttigen van deze maaltijd neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.

>> naar recept

 

Coq au vin met verse zilveruitjes - delicious

coq au vin met verse zilveruitjes

Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!
Probeer ook eens deze kip à la normande.

>> naar recept

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

Coq au vin met verse zilveruitjes - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!