nr.1 foodmagazine

Kookdagboek: koken in tijden van Corona

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thuis werken = thuis koken. Sinds de Corona crisis haar dwingt tot binnen blijven, is delicious.hoofdredacteur Maureen helemaal los gegaan in de keuken. Lees alles in haar kookblog Koken in tijden van Corona.

Comfort food, hamsteren, dakpankoken, veel bakken en eindeloos experimenteren met je voorraad. Koken in tijden van Corona is een kwestie van het beste en het lekkerste ervan maken. Want meer dan ooit geeft lekker eten een beetje sjeu aan een leven van videobellen en eenzame opsluiting.

 

Dag 16 – Waarom ik zo van Ottolenghi houd

Mensen vinden de recepten van Ottolenghi lastig vanwege de veelheid aan ingrediënten. Maar lijkt maar zo. Het is allemaal een kwestie van een keiharde voorraad inslaan.

Dag 12 – Don’t worry, eat curry!

Waarom curry uitgevonden lijkt voor tijden dat je vaak uit je voorraad wil koken.

Dag 11 – Vandaag is het bakdag en Maureen gaat helemaal los

De desemstarter is zo ver, de cake van Rutger wacht, de havervlokken moeten op en het meest overgewaardeerde ontbijt ooit.

Dag 10 – Op zoek naar bloem, een tapasfeestje en mislukte asperges 

Alle bloem blijkt uitverkocht, de ansjovishapjes zijn top en het aspergefeestje is een sof.

Dag 9 – Uit eten aan de keukentafel #reddehoreca 

Waarom het meestal niet maar nu wel het geld waard is om je maaltijd thuis te laten bezorgen

Dag 8 – Indiase bloemkoolsteaks en Hollandse kost 2020

Waarom er niets boven Hollandse kost gaat maar wel met 3 sterren twist. En hoe het met de hamster ging.

Dag 7- Op bezoek bij de testkok voor een podcast en tiramisu

Podcasten, tiramisu, ricottataart, garnalencurry en een leenhamster.

Dag 6 – Een doordeweekse verwendag met de leftovers van gisteren en rogvleugel

Ik heb weer zo’n ‘ dakpan-lunch’ en na wat videobellen wacht er ’s avonds een sjieke rogvleugel.

Dag 5 – Een groene dag met Caesar salad en courgettekoekjes met halloumi

Leuk hoor zoveel koken. Maar we letten maar even niet op de weegschaal. Toch even een balansdag (maar dan wel lekker).

Dag 4 – Kindermenu voor volwassenen: gegrilde kip en zoete aardappelfrites

Een culinaire armoede? Geenszins. Waarom er geen beter troostvoer in bange dagen bestaat dan kip, frites en sla.

Dag 3 – Ottolenghi kip en koolhydraatarme frites

Wat mijn Ottolenghi kip en de koolhydraatarme frites van Leon de Winter met elkaar gemeen hebben? Ze vinden het goed toeven op mijn bord.

Dag 2 – Comfort food! Suddervlees, cake en allermakkelijkste homemade snacks ever

Comfort food galore. Waarom ik alleen vandaag een kilo zal aankomen van al dat bakken en stoven.

Dag 1 – Ik beken: ook ik heb gehamsterd (en ik ga het vaker doen)!

Waarom hamsteren misschien asociaal maar ook wel echt heel leuk is om een keer te doen.

 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

Maureen (1)
Foto: Ernie Enkelaar
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!