nr.1 foodmagazine

Dit zijn onze favoriete recepten van Jamie Oliver

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jamie Oliver hecht veel waarde aan goede kwaliteit producten, en dat proef je! Ook laat hij zien hoe lekker, veelzijdig en verrassend groenten zijn. Van vega pad thai tot lasagne met venkel en vier soorten kaas. Dit zijn onze 5 favoriete recepten van Jamie.

Heb je meer zin in zoet? Dan is deze amalfi-citroentaart een must try!

 

Waanzinnige vega chili - jamie oliver - delicious

waanzinnige vega chili

Heerlijke zwarte rijst, knapperige salsa en yoghurt met chilisaus. De chili sin carne uit het nieuwe boek van Jamie Oliver 'VEG' is de moeite waard. Door de groenten rauw voor de salsa te gebruiken en ze in de chili te koken, maak je er niet alleen optimaal gebruik van maar wordt dit gerecht ook superlekker.
Nog meer zin in vega? Maak dan ook deze vega pad thai van Jamie.

>> naar het recept

 

Vega pad thai - jamie oliver - delicious

vega pad thai

Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vegetarische gerechten, waaronder deze pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. 

>> naar het recept

 

pepersteak-delicious

Jamie’s geschroeide pepersteak

Jamie Oliver: ‘Vanwege de vele sappige weilanden in Groot-Brittannië (dankzij de regen) beschikken we over het mooiste rundvlees ter wereld. Dit eenvoudige recept is niet alleen een eerbetoon aan de koe, maar ook aan een ander prachtig ingrediënt dat in Britse bossen in overvloed voorkomt: wilde paddenstoelen. 
De combinatie van biefstuk met wilde paddenstoelen, kleine snufjes kruiderij en waterkers wordt al heel lang geserveerd en is de eenvoud ten top. Wat mij betreft is dit de ultieme vrijdagavondhap. Als je de biefstuk rood tot rosé bakt, staat hij in 10 minuten op tafel, geen enkel probleem. In dit recept bak ik een grote lap vlees en snijd hem in twee porties, dat is het lekkerst, maar als je wilt kan het natuurlijk ook met twee kleine biefstukjes.’

>> naar het recept

 

Bruschetta met burrata | delicious

bruschetta met burrata – zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten

Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich) als voorgerecht, antipasti of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer deze op hun best zijn. “Ik vind het van een portie lef getuigen om gewoon een goed ingrediënt op een broodje als voorgerecht te serveren – wat een fantastische traditie!”
Maak deze verrukkelijke geschroeide pepersteak als hoofdgerecht!

>> naar het recept?

 

Jaimy Oliver's Lasagne - delicious

Jamie Oliver: lasagne – langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen

Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel.
Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.

>> naar het recept

Credits: Jamie Oliver

Jaimy Oliver's Lasagne - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!