nr.1 foodmagazine

Jullie favorieten uit de maand februari

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met het grauwe en gure weer deze maand was er duidelijk behoefte aan warme winterse maaltijden. Van klassieke gerechten zoals Franse uiensoep tot mals gestoofde Indische speklapjes. Ook werd de wintersportsfeer door veel van jullie in huis gehaald met gerechten als apfelstrudel en raclette met zuurkool. Hier is jullie februari top 7.

Ook de 5 lekkerste flammkuchen vielen bij jullie in de smaak!

 

tartiflette - delicious

tartiflette

De tartiflette is een klassiek gerecht uit het Franse Haute-Savoie. Deze winterse maaltijd maak je met kaas, aardappels, spek en witte wijn. Meer zin in aardappel? Maak dan deze aardappelgratin met bleekselderij.

>> naar het recept

 

raclette zuurkool - delicious

raclette met gestoofde wijnzuurkool & ham

Janneke Phillipi laat zich graag inspireren door gerechten uit de wintersportgebieden, want dáár weten ze wel hoe je kou verdrijft. Tip: als je geen raclettepannetje hebt, kun je de kaas ook raspen en vervolgens in een bodempje warme witte wijn op laag vuur laten smelten. 

>> naar het recept

 

runderwangen met pastinaakpuree

runderwangen met pastinaakpuree

Dit is echt een weekendgerecht: de gesmoorde runderwangen gaan 2-3 uur (maar 6 uur mag ook!) de oven in. Een heerlijk ovengerecht met Midden-Oosterse smaken.

Maak vooraf aubergines met groene tahinidressing en als toetje pannenkoekjes met zoete dukkah en je hebt een heel Midden-Oosters diner.

>> naar het recept 

 

franse uiensoep - delicious

franse uiensoep met croûtes

Na een dag wintersporten, schaatsen of gewoon werken… Franse uiensoep is een echte pleaser. Wanneer de geur van kaas en ui je keuken vult, komt iedereen in een mum van tijd aan tafel!
Minder ui, meer kaas? Dan moet je deze kaassoep met worcestershiresaus proberen

>> naar het recept

 

gehaktballetjes boerenkool pesto - delicious

gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella

We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!
Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.

>> naar het recept

 

apfelstrudel-delicious

apfelstrudel

Wie een dezer weken de sneeuw opzoekt, eet er vast zo’n onweerstaanbare apfelstrudel. Heerlijk ovenwarm, met een friszoete vulling. Vooral in de Weense koffiehuizen eet je de populaire apfelstrudel.

>> naar het recept

 

speklapjes - delicious

indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

Meestal worden speklapjes in de koekenpan of op de barbecue gebakken. Speklapjes stoven is iets minder bekend. Terwijl op deze manier het verrukkelijke spekvet samensmelt met de tomaat en ketjap. Om je vingers bij op te eten, zo lekker! Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je hier in en ontvang 2x per week de fijnste culi hotspots, tips & tricks en lekkerste recepten meteen in je inbox.

>> naar het recept

franse uiensoep - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!