Op een rijtje: deze foodfestivals mag je niet missen!

De populariteit van foodfestivals blijft maar toenemen – vinden wij niet erg! Heerlijke hapjes en drankjes, gezellige muziek en het liefst nog een zonnetje. Pak je agenda er maar bij: dit zijn de allerleukste foodfestivals van 2020 die je absoluut niet mag missen.

Februari

Chocoa Festival

19 – 23 februari
Beurs van Berlage, Amsterdam
Chocolade lovers opgelet! Chocoa Festival is hét chocolade festival van Nederland. Dompel je onder in chocolade met proeverijen, workshops en een toffe quiz.

Winterproef

20 februari
St. Joriskerk, Amersfoort
Proef deze winter culinaire heerlijkheden en proost op het 25 jarig jubileum van Winterproef. Tickets zijn te koop tot en met vrijdag 14 februari 2020 dus wees er snel bij!

Ramenfestival

23 februari
Het Sieraad, Amsterdam
Het is pas de tweede editie, maar dit foodfestival is nu al een enorm succes. Wordt overspoelt met Ramen en heel veel andere Japanse lekkernijen! Ook niet onbelangrijk: er is een karaokebar!

Veggie World

29 februari – 1 maart
Werkspoorkathedraal, Utrecht
Ervaar hoe een plantaardige toekomst eruit kan zien op de grootste internationale veggiebeurs van Europa.

 

Maart

Foodini Food Fest

1 maart
restaurant C Amsterdam
Grijp je kans en proef tijdens deze tweede editie van Foodini Food Fest in één diner gerechten van 5 chefs! Ervaar hoe het is wanneer 5 chefs met hun creaties opeens rekening moeten houden met andere chefs.

Amuse Tour

15 maart
Bergen
Tijdens de Amusetours kun je genieten van ambachtelijk bereide amuses, met mooie wijncombinaties die stuk voor stuk zorgvuldig zijn samengesteld door chef-koks en sommeliers. Je kan deze tour het hele jaar door op verschillende locaties doen.

Coffee Festival

13 – 15 maart
Westergas Amsterdam
Ben je barista, een échte koffiekenner, of drink je gewoon graag koffie? Dan is het grootste koffiefestival van Amsterdam een event dat jij niet mag missen. Zet naast een kop koffie, deze dag vol met gratis proeverijen, interactieve workshops, lekker eten van de beste foodtrucks en live muziek in je agenda!

Nationale Restaurantweek

16 maart – 2 april
Een fantastisch 3-gangen diner bij de beste 500 restaurants van Nederland voor maar € 28,50. Dat is het concept van de Nationale Restaurant Week. Kijk dan welke restaurants mee doen en kies jouw favoriet.

Amsterdam Wine Festival

20 – 22 maart
Westergas Amsterdam
Beleef de sfeer en proef de cultuur, het eten en bovenal de wijnen uit Zuid Amerika, Zuid Afrika en Australië tijdens de zevende editie van het Amsterdam Wine Festival.

Terassen Festival

27 – 29 maart
Utrecht
Het mag weer: heerlijk op een terrasje van het zonnetje genieten. In Utrecht wordt dit voorjaar het terrasseizoen geopend met als thema ‘The land of the rising sun’.

Whisky Festival Noord Nederland

27 – 29 maart
Der Aa-kerk, Groningen
Het Whisky Festival houdt dit jaar haar 15e editie en is the place to be voor een unieke, gezellige en leerzame ervaring als je van whisky houdt.

 

April

Streekbier Festival

2 – 5 april
Utrecht
Geniet en laat je verrassen met meer dan 80 Nederlands gebrouwen bieren tijdens het streekbierfestival. Toegang is gratis, want de bieren worden geschonken in meer dan 40 unieke cafés in de binnenstad van Utrecht. Het enige wat jij hoeft te betalen is je glas – en het bier natuurlijk!

Hop On Hop Off Festival Breda

3 – 5 april
Kunstijsbaan, Breda
Misschien geen haute cuisine, maar gezellig is het zeker, op het grootste speciaalbier en foodtruck festival van de Benelux!

Werkspoortfestival

10 – 13 april
Werkspoorkathedraal, Utrecht
Vier je paasweekend buiten de deur en ga naar het gastronomische foodfestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Bollywood & Indian Food Festival

11 – 12 april
Dok Amsterdam
De prachtige kleuren, geuren en smaken zijn samen met DJ’s en live entertainment de ingrediënten voor deze unieke Bollywood ervaring.

 

Mei

Fonteyn Festival

8 – 10 mei
Janskerkhof, Utrecht
Een ultiem wijnfestijn beleef je bij Fonteyn! Op dit wijnfestival kun je genieten van lekkere hapjes van foodtrucks, livemuziek, theater en niet te vergeten, wijn!

Drinks Amsterdam

16 mei
Beurs van Berlage, Amsterdam
Voorheen stond het Gin Festival op de planning, maar dit platform is vervangen voor Drinks Amsterdam. Naast gin staan er hier nog talloze andere drankjes voor jou klaar om te ontdekken. Naast drankjes proeven bij de stands kun je hier ook je lol op aan verschillende tastings, seminars en masterclasses.

Rollende Keukens

20 – 24 mei
Westerpark, Amsterdam
Geniet van meer dan 100 keukens, fijne wijnen, speciaal biertjes, live muziek en elkaar in het zonnetje of onder de sterren bij Het Weekend van de Rollende Keukens.

Het Tapas Festival

22 mei
Dok Amsterdam
Denk je aan Spanje dan denk je aan tapas en sangria (wij althans wel!). Beiden vind je in overvloed op Het Tapas Festival. Geniet van een Spaanse mini-vakantie op het unieke stadsstrand van DOK midden in Amsterdam.

FoodFest

24 – 25 mei
Cadzand
Vul jouw Hemelvaartweekend met alleen maar prachtige gerechten, heerlijke drankjes, mooie gesprekken en swingende muziek op FoodFest in Cadzand.

Amsterdam Pizza Festival

25 – 26 mei
Rembrandtpark, Amsterdam
Een festival volledig toegewijd aan pizza? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

ROTZOOI Festival

26 mei
SmaakPark, Ede
Met dit foodfestival eet je niet alleen heel lekker, maar leer je ook nog eens wat. Zo kun je bij ROTZOOI meer dan 20 verschillende demonstraties, workshops en lezingen bijwonen.

Amsterdam Kookt

29 mei – 1 juni
Amstelpark, Amsterdam
Ervaar bij Amsterdam Kookt niet alleen foodtrucks met overheerlijk eten, maar maak ook kennis met exclusieve en internationale keukens, luxe lounges, high end beverages en een fantastische 5-sterren service!

Cuisine Machine

29 mei – 1 juni
Lasloods, Vlissingen
Vier je Pinksterweekend op het grootste culinaire carnaval van Zuidwest-Nederland. Ga van foodtruck naar foodtruck, dans op de muziek en laat je verrassen!

Hap Stap Festival

29 mei – 1 juni
Tilburg
Restaurants uit de binnenstad sloven zich uit om allerlei lekkers voor je te maken. Iedereen voelt zich thuis bij het Hap Stap Festival in Tilburg. Jij ook?

Taste of Amsterdam

29 mei – 1 juni
Amstelpark, Amsterdam
Taste of Amsterdam, de naam zegt het eigenlijk al, proef tijdens het Pinksterweekend de smaak van Amsterdam. Gerechten en drankjes van de leukste en lekkerste restaurants uit Amsterdam worden er voor jou klaar gemaakt.

 

Juni

Foodtruck Festival Smul

5 – 7 juni
Sportpark, Uden
Lekker smullen kun je zeker bij dit foodfestival in Uden!

Bumper Kluiven

29 mei – 1 juni
Boeimeer Breda
Eet jezelf een ongeluk en plof neer op een picknickkleed om na te genieten van nieuwe smaken, (live) muziek en kinderentertainment.

Bacchus Wijnfestival

12 – 14 juni & 19 – 21 juni
Het Amsterdamse Bos
Geniet van goddelijke wijnen op het Bacchus Wijnfestival en combineer deze met heerlijke hapjes. Extra leuk: je krijgt bij je ticket een gratis wijnglas die je na afloop mag houden!

Barrel Foodtruck Fest

26 – 28 juni
Raadhuisplein, Emmen
Maak bij dit foodfestival kennis met streetfood, in de breedste zin van het woord en geniet van verschillende keukens, verrassende drankjes, hartig en zoet en dans tot je er bij neer valt!

De Parade

26 juni – 5 juli
Museumpark, Rotterdam
De Parade is al behoorlijk bekend in Nederland. Hij gaat van start in Rotterdam en reist dan door naar Den-Haag, Utrecht en Amsterdam. Alhoewel je er erg lekker en gevarieerd kunt eten en drinken is het niet alleen een foodfestival, maar is De Parade vooral bekend om haar theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen. Veel plezier!

Leiden Culinair

27 – 30 juni
Lammermarkt, Leiden
Laad je vol in Leiden. Proef er de beste gerechten van restaurants uit de stad, doe culinaire ontdekkingen en vermaak je smakelijk op dit foodfestival!

Beeld: iStock

foodtruck foodfestival - delicious