nr.1 foodmagazine

5x de lekkerste flammkuchen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De eigenlijk per toeval ontstane flammkuchen (ook wel bekend als tarte flambée) is een goed voorbeeld van geluk bij een ongeluk. Het leuke is ook dat je met de flammkuchen talloze variaties kan maken. Maak ‘m met vlees, vis of  vega!

 

flammkuchen met geroosterde ui & pulled pork

Superlekker, zo'n knapperige flammkuchen net uit de oven. De pulled pork kun je zelf maken, maar dat is wel een project voor het weekend. Gelukkig kun je het kant-en-klaar halen in de supermarkt. Vervang pulled pork evt. door gebakken gyros- of shoarmareepjes.


Komend weekend: flammkuchen-party! Maak ook flammkuchen met zalm én met muhammara en spinazie.>> naar het recept

 

Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel

Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.

>> naar het recept

 

tarte flambée met zalm

tarte flambée met zalm

Een plat brooddeeg belegd met crème fraiche, zalm en gruyère. Simpel, weinig ingrediënten en een feestelijk resultaat. Ook ideaal om te serveren als hartig hapje bij de borrel. 

>> naar het recept

 

tarte-flambée | delicious

tarte flambée

De Franse tarte flambée komt uit de Elzas. Traditioneel wordt dit pizzadeeg belegd met uiringen, crème fraîche en spekjes. Enjoy! Zin in meer Franse gerechten? Maak dan ook deze uiensoep.

>> naar het recept

 

flammkuchen met savooiekool

flammkuchen met savooiekool

Groenten, groenten, groenten… Een onuitputtelijke bron van inspiratie en een prima ingrediënt op deze vega flammkuchen met savooiekool. Je maakt hem extra lekker met posteleinpesto en grof gehakte kastanjes erover gestrooid. Als postelein niet verkrijgbaar is, is rucola een prima alternatief.

Ook lekker: flammkuchen met pulled pork en geroosterde ui.

>> naar het recept

flammkuchen met savooiekool
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!