nr.1 foodmagazine

Een culinaire dag in Parijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heb je een tripje naar Parijs op de planning staan? Dan mag je deze hotspots van Maartje Diepstraten – ook bekend van bartsboekje.com – voor ontbijt, lunch en diner niet missen! 

Op zoek naar nog meer tips? Dit zijn de zes beste patissiers in Parijs volgens culi redacteur Merijn.

Check in

Bij conceptstore Merci kun je nu ook logeren, bij Le Pied-a-terre Merci Paris. De mensen achter de winkel, toch al het toonbeeld van goede smaak, droomden al jaren van een familiehuis in de verhuur. Het werd een flat boven de winkel, met leefkeuken, grote eettafel, plofbanken en historische elementen. In de bedden met Merci’s eigen linnen beddengoed verdrink je bijna.

111 Boulevard Beaumarchais
merci-merci.com

Ontbijt

Iedereen die fan is van kaneelbroodjes, mag koers zetten naar Circus Bakery. In het vijfde arrondissement, niet ver van de Notre Dame, lonken de fotogenieke gevel en heerlijke kaneelgeur.

63 rue Galande
circusbakeryparis

Dit bericht bekijken op Instagram

We will be OPEN everyday all summer long #circusbakeryparis Photo by @sliceofpai #cinnamonbun #paris #food #sourdough #bakery #pastries #lefooding

Een bericht gedeeld door CIRCUS (@circusbakeryparis) op

Lunch

Van buiten stelt bistro Pouzenc niet veel voor, maar binnen maken de houten balken, zwart-witte tegels, bistrostoeltjes en flessen wijn de zaak op-en-top Frans. Het restaurant kan zo’n 16 gasten aan, die allemaal worden geholpen door één onvervalst nukkige, Franse ober. Deze ober weet precies welke wijn goed bij welk gerecht past. Wij aten er een heerlijke stoof en vissoep. Bourgondisch, on-hip en precies wat je wilt.

67 Rue de Charenton
restaurant.pouzenc

Diner

Mocht je je afvragen waar de crème de la crème van Parijs – en die van New York, Londen, Tokio en de rest van de wereld – eet in Parijs, dan is het antwoord: Septime. Niemand weet hoe je er in de avonduren een tafel krijgt, aangezien je de ene keer minstens een maand van tevoren moet reserveren en de andere keer last minute het credo is. Het is een poging waard, want het eten is subliem. Vind je het toch te veel gedoe, dan heeft Septime ook Septime La Cave: een gemoedelijke wijnbar met mollige porties Franse kaas en grove worst. Of ga naar hun visrestaurant Clamato, een paar panden verderop.

80 Rue de Charonne
septime-lacave.fr

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

hotspots bistro parijs - delicious